ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΘΑΝΑΣΗ ΑΝΑΛΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΙΨΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο μαθηματικός Θανάσης Ανάλατος.Ο εκλιπών υπήρξε διακεκριμένο στέλεχος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) και της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στη μνήμη του, οι ανιψιές του Αθήνα και Τόνια Τέγου (το γένος Αναλάτου) προέβησαν πρόσφατα σε μία αξιοσημείωτη και ιδιαίτερα ευγενική πρωτοβουλία σε συνεργασία με το παράρτημα της ΕΜΕ στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα, αθλοθετούνται δύο χρηματικά έπαθλα ύψους χιλίων ευρώ (1.000€) το καθένα για τους δύο πρώτους σε μόρια μαθητές σχολείων του Νομού Λάρισας που θα εισαχθούν κατά τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, το Πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησε και με το οποίο διατηρούσε ιδιαίτερους δεσμούς ο Θανάσης Ανάλατος.

Η διοίκηση της ΕΜΕ Λάρισας που τιμά τη μνήμη του εκλιπόντος συναδέλφου με σεβασμό και συγκίνηση ευχαριστεί και συγχαίρει τις κύριες Τέγου για την ευγενική χειρονομία τους, που δίνει ένα επιπλέον κίνητρο και μια επιβράβευση στους μαθητές, κρατώντας άσβεστη την εικόνα του αείμνηστου συναδέλφου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου ήταν πάντα κοντά στους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Σήμερα έλαβε χώρα συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι κ.κ Αθηνά Τέγου και Τόνια Τέγου, οι Εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης της ΕΜΕ κ.κ Σωτήρης Τερζόπουλος (αναπληρωτής πρόεδρος) και Βασίλειος Σδράκας (υπεύθυνος για τη σύνδεση της ΕΜΕ με τη φροντιστηριακή εκπαίδευση και επί σειρά ετών συνεργάτης του εκλιπόντος) και ο διευθυντής ΔΔΕ μαθηματικός κ. Ν. Ζέρβας (Πρόεδρος του εποπτικού Συμβουλίου της ΕΜΕ Λάρισας), ο οποίος και θα μεριμνήσει για την διάδοση της ευγενούς χορηγίας τα σχολεία του Nομού Λάρισας, ώστε να το πληροφορηθεί η μαθητική κοινότητα στο σύνολο της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ