ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ…

Η Ε. Λιακούλη υποδέχθηκε μαθητές του ΓΕΛ Τυρνάβου στη Βουλή 

Τα πρώτα παιδιά μετά το άνοιγμα της Βουλής στο κοινό, ήταν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου  που μαζί με τους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους υλοποιούν τα προγράμματα «Σχολεία –Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»  και «Βουλή των Εφήβων»,   επισκέφθηκαν το Κοινοβούλιο και συναντήθηκαν με τη Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και Γραμ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,  Ευαγγελία Λιακούλη.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Λυκείου, αρχικά, ξεναγήθηκαν στην Έκθεση που φιλοξενείται στο Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων με τον τίτλο  «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, 2 αιώνες μετά», η οποία, αξιοποιώντας τεκμήρια υψηλής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, ανασυνθέτει νοηματικά και συγκινησιακά το υπέρτατο αγαθό της Επανάστασης του 1821, την Ελευθερία.

Στην συνάντηση που ακολούθησε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κινήματος Αλλαγής, η  Γραμματέας της Κ.Ο., αφού καλωσόρισε θερμά τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου και εξήρε την ενεργή και αξιοσημείωτη ενασχόληση τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών με την πολιτική και την αναζήτηση των ιδεών και αξιών της Δημοκρατίας μας, συζήτησε διεξοδικά μαζί τους για τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από την περιήγησή τους στη Βουλή. Όλες οι μαθήτριες και οι μαθητές, εμφανώς ενθουσιασμένοι από την ανεκτίμητη αυτή εμπειρία, δήλωσαν ότι εντυπωσιάστηκαν από το μεγαλοπρεπές κτίριο και τα σπουδαία εκθέματα, και κυρίως από την μνημειακή ζωγραφική ζωφόρο, με σκηνές από κομβικά πολεμικά και διπλωματικά επεισόδια της επαναστατικής περιόδου, η οποία δεσπόζει στην επιβλητική ‘Αίθουσα Τροπαίων’.

Η Ευαγγελία Λιακούλη, ξεκινώντας από μια μικρή αναδρομή στην ιστορία της παράταξης του ΠΑΣΟΚ και του ιδρυτή της Ανδρέα Παπανδρέου, στη συνέχεια, ενημέρωσε τις μαθήτριες και τους μαθητές για όλες τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικούκαι νομοθετικού έργου της Βουλής. Έπειτα, αναφέρθηκε διεξοδικά στα είδη και τον τρόπο άσκησης των μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου, η γενική επιστασία των οποίων καταλαμβάνει μία από τις βασικότερες πτυχές του έργου της ως Γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Στο τέλος της συνάντησης, η Ευαγγελία Λιακούλη ευχαρίστησε όλες τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευαν για την παρουσία τους και τη συζήτηση και πρόσφερε σ’ αυτούς , ως αναμνηστικό δώρο, το Σύνταγμα  της Ελλάδας, με την ευχή «να το διαφυλάξουν και να το παραδώσουν καλύτερο στις επόμενες γενιές»…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ