ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΕΠΙΟΥΣΙΟ” ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αντιπροσωπεία μαθητών του 5ου Γυμνασίου Λάρισας με τη συνοδεία πέντε εκπαιδευτικών, ανάμεσα στους οποίους οι θεολόγοι του σχολείου και οι υποδιευθύντριες επισκέφθηκαν τον Σεβασμιότατο κ. Ιερώνυμο στο Επισκοπείο.

Κατόπιν πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης του σχολείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων το 15μελές και τα 5μελή των μαθητικών  κοινοτήτων συγκεντρώθηκαν  τρόφιμα, τα οποία παραδόθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου για την ενίσχυση των συσσιτίων της, «Ο Επιούσιος», ενόψει των εορταστικών ημερών του Πάσχα.

Μετά το καθιερωμένο κέρασμα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ο Σεβασμιότατος τους μίλησε για το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και τη σημαντικότητα κάθε προσφοράς, όσο μικρή κι αν θεωρείται στα μάτια των πολλών.

Επίσης τους υπογράμμισε την τεράστια σωτηριολογική σημασία της χριστιανικής ελεημοσύνης, η οποία δεν κρίνεται με τα κοσμικά μέτρα, όπως φαίνεται και στο ευαγγελικό ανάγνωσμα με το δίλεπτο της χήρας.

Τέλος ο Σεβασμιότατος και ειδικότερα οι ιερείς του αγίου Νικολάου Λαρίσης ξεπροβόδισαν ευγνώμονες τους μαθητές και τις μαθήτριες με μια ακόμη ευλογία ενός μικρού κομποσχοινίου για τον καθένα χωριστά.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί που ανέλαβαν και την επιστασία της εθελοντικής δράσης είναι: Γούλα Μαρία ΠΕ01, Υποδ/ντρια, Κανάκη Βικτωρία Υποδιευθύντρια, Μπελιά Παρασκευή ΠΕ01, Νούσης Κωνσταντίνος ΠΕ02, Νατσιούλας Κωνσταντίνος ΠΕ04

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ