Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΕΠΑΞΙΑ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δείτε τί αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκτελεστών της Φιλαρμονικής 

Δεν κρύβουν την πικρία τους οι εκτελεστές της Φιλαρμονικής δήμου Τυρνάβου για το γεγονός ότι στην πρόσφατη εμφάνισή τους στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου όπου εκπροσώπησαν επάξια το δήμο Τυρνάβου στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ηρωικής Εξόδου, δεν είχαν καμία απολύτως οικονομική στήριξη για τη μεταφορά τους από την πλευρά του δήμου παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε, όπως γνωρίζει το paidis.com, με αποτέλεσμα το ταξίδι να πληρωθεί από τον μαέστρο και ιδιοκτήτες καφέ της πόλης.

Αυτό άλλωστε τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο σύλλογος εκτελεστών της Φιλαρμονικής ευχαριστώντας εκείνους που στήριξαν την προσπάθεια.

Δείτε τί αναφέρουν στην ανακοίνωση:

Η Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1964 ενώ προϋπήρχε από το 1913 όπως αναφέρουν πήγες από το αρχείο της Βουλής των Ελλήνων. Στα χρόνια αυτά η Φιλαρμονική προσέφερε πάντα σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου αλλά και όπου χρειάστηκε να εκπροσωπήσει τη πόλη μας .

Τα τελευταία δε χρόνια η Φιλαρμονική έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο τόσο στη πόλη του Τυρναβου αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, έχοντας πάντα ως στόχο την ανάδειξη της πόλης και του πολιτισμού αυτής. Εκατοντάδες παιδιά έχουν λάβει μουσική εκπαίδευση τόσο στις σχολές τις Φιλαρμονικής όσο και στα μουσικά εργαστήρια του συλλόγου μας.

Όλοι οι εκτελεστές παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους για το καλό της πόλης και αρκετές φορές έχουν συμβάλει οικονομικά ώστε να μείνει ζωντανός αυτός ο οργανισμός.

Η οικογένεια της φιλαρμονικής κατάφερε να μείνει ζωντανή πάρα τις πρωτοφανής συνθήκες που ζήσαμε εξαιτίας της πανδημίας αλλά και λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε ύστερα από το θέμα της μετεγκατάστασης της φιλαρμονικής και του συλλόγου .

Αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν η τιμητική πρόσκληση που έλαβε ο διευθυντής και μαέστρος μας για τη συμμετοχή της ορχήστρας μας στις Εορτές Εξόδου της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου.

Ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα παγκοσμίως. Η συμμετοχή μας , ανάμεσα σε 180 τμήματα από όλη την Ελλάδα, αλλά και η ιεραρχική θέση που μας προσέφεραν οι διοργανωτές (επικεφαλής δύο τμημάτων) δείχνουν πολλά και αναδεικνύουν την πόλη μας .

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τόσο τον Μορφωτικό Σύλλογο Τυρνάβου αλλά και τον Σύλλογο Αβδελλιωτών “”Η Βασιλίτσα” για την ευγενική παραχώρηση των παραδοσιακών φορεσιών.

Τέλος ο σύλλογος μας ευχαριστεί δημόσια τον μαέστρο μας κ. Θέμη Σαμαντζή, το καφέ Παπιγιόν και τον ιδιοκτήτη του, καθώς και το καφέ Γκρουπι και τους ιδιοκτήτες του, οι οποίοι ανέλαβαν να καλύψουν ΟΛΑ τα έξοδα της μετακίνησης μας καθώς σε όλη αυτήν την παρουσία και το εγχείρημα δε λάβαμε τη βοήθεια που θεωρούταν αυτονόητη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ