ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με την αν. Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης και τον  αν. Διευθυντή β/βάθμιας συναντήθηκε ο Χρ. Κέλλας – Ναι για ΕΠΑΛ στις φυλακές 

Η ίδρυση καλλιτεχνικού σχολείου στον Νομό Λάρισας κυριάρχησε στις συναντήσεις, που είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με στελέχη της εκπαίδευσης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, σε συνέχεια της αναφοράς του προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τη δημιουργία καλλιτεχνικού σχολείου στον Νομό μας σύμφωνα με την πρωτοπόρα και ολοκληρωμένη πρόταση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, συναντήθηκε διαδοχικά με τη διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Βάσω Ζιάκα, και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, κ. Νίκο Ζέρβα, με σκοπό τη διαδικασία σχολικής μεταβολής για το διδακτικό έτος 2023-2024.

Ειδικότερα, μετά την απάντηση της υπουργού, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και οι κ.κ. Ζιάκα και Ζέρβας επικεντρώθηκαν στο στάδιο επεξεργασίας τόσο της απαραίτητης πρότασης από την αρμόδια Διεύθυνση Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης όσο και της αντίστοιχης εισήγησης από τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης προς το Υπουργείο Παιδείας.

Ο κ. Κέλλας και τα δύο στελέχη της εκπαίδευσης εξέτασαν όλες τις δυνατότητες στέγασης της νέας σχολικής μονάδας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην ανάγκη ενεργοποίησης της δημοτικής αρχής, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Συμφώνησαν, δε, με ορίζοντα το ερχόμενο Φθινόπωρο, η Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης να υποβάλει εισήγηση για την ίδρυση καλλιτεχνικού σχολείου, αφού προηγηθεί η εκπόνηση τεκμηριωμένης πρότασης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, εξαίροντας την πρωτοβουλία της ΔΑΚΕ, τόνισε στους δύο διευθυντές, πως θα συνδράμει στις διαδικασίες, προάγοντας τον συντονισμό των εκπαιδευτικών αρχών με τους αυτοδιοικητικούς φορείς και το Υπουργείο Παιδείας, ώστε ο Νομός Λάρισας να αποκτήσει καλλιτεχνικό σχολείο, το οποίο δικαιούται βάσει της μεγάλης πολιτιστικής δυναμικής και της ζήτησης που υπάρχει από τα νέα ταλαντούχα παιδιά.

ΕΠΑΛ στις Φυλακές

Οι Χρήστος Κέλλας και Νίκος Ζέρβας συζήτησαν, ακόμη, το αίτημα δημιουργίας επαγγελματικού λυκείου εντός των φυλακών της Λάρισας, παράλληλα με τη λειτουργία του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας, μετά και την εισήγηση του διευθυντή Γιώργου Τράντα. Ο κ. Κέλλας ενημερώθηκε από τον κ. Ζέρβα για την έγκριση του αιτήματος από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εστίασαν στις υπόλοιπες διαδικασίες υλοποίησής του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ