Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΣΕ ΒΟΟΕΙΔΗ – ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ – ΤΟΜΑΤΑ

Πληρώνεται και η νιτρορύπανση σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Χρ. Κέλλα

Την διαβεβαίωση ότι, μέχρι την Μ. Τετάρτη, θα καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση σε βοοειδή, αιγοπρόβειο γάλα, καθώς επίσης και σε τομάτα, έλαβε από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρη Μελά, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Η συνδεδεμένη ενίσχυση αφορά ποσό 50 εκ. ευρώ, περίπου, για το αιγοπρόβειο γάλα και 33 εκ. ευρώ για τα βοοειδή και θα δοθεί, φέτος, μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπ. ΑΑΤ, πολύ νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Λαρισαίος πολιτικός, αναμένεται να πληρωθεί και η Νιτρορύπανση (1η εκκαθάριση – 1η πρόσκληση) καθώς επιλύεται το πρόβλημα, που παρουσιάστηκε στο Πληροφοριακό Σύστημα της Διαχειριστικής Αρχής.

Κατόπιν τούτων, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε:

«Με ενισχυτικές δράσεις, αυξάνουμε τη ρευστότητα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, τους ανθρώπους, δηλαδή, που παράγουν και εγγυώνται ότι η χώρα μας δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη, με μια επισιτιστική κρίση.
Με συνεχείς ελέγχους, εξασφαλίζουμε την ομαλή ροή προμηθειών και θωρακίζουμε τον παραγωγικό κόσμο της χώρας, αλλά και τον καταναλωτή, απέναντι σε ενδεχόμενα κρούσματα κερδοσκοπίας, μέσα από τη συνεργασία των αρμοδίων υπουργείων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ