Σ. ΑΜΑΡΙ: ΓΙΑΤΙ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ;

Τη δική του παρέμβαση με αφορμή την άρνηση της δημοτικής αρχής να πληρώσει ο δήμος τα έξοδα μετάβασης της φιλαρμονικής δήμου Τυρνάβου στο Μεσολόγγι όπου είχε προσκληθεί για να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης για την ηρωική έξοδο, κάνει με σημερινή του δήλωση ο επικεφαλής της “Πόλης που Θέλουμε” Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι, υποστηρίζοντας ότι ο δήμαρχος συνεχίζει να τιμωρεί τη φιλαρμονική.

Στη δήλωσή του ο κ. Αμάρι επισημαίνει τα εξής:

“Δυστυχώς καθημερινά διαπιστώνουμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή δείχνει μια αδιαφορία για να μην τη χαρακτηρίσω απέχθεια για τον πολιτισμό στο δήμο Τυρνάβου. Σαν να μην έφτανε που δεν έκανε ούτε μία εκδήλωση όλα αυτά τα χρόνια επικαλούμενη τον κορωνοϊό, έχει στοχοποιήσει αδικαιολόγητα και ανησυχητικά τη φιλαρμονική του δήμου που αποτελεί πρεσβευτή της πόλης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμβάλει για δεκαετίες τα μέγιστα στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής, με την παρουσία της και με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ή συμμετέχει.

Η σημερινή δημοτική αρχή ξεκίνησε με το ξεσπίτωμα της φιλαρμονικής παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των εκτελεστών και σαν να μην έφτανε αυτό συνεχίζει να την τιμωρεί αρνούμενη να στηρίξει οικονομικά το ταξίδι της ως πρεσβευτή της πόλης στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου.

Αντί ο δήμος να είναι ο υποστηρικτής των προσπαθειών της φιλαρμονικής που μας εκπροσωπεί παντού επάξια και να στηρίζει με κάθε μέσο τη δράση της όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, διαπιστώνουμε μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσής της.

Κύριε δήμαρχε, φτάνει πιά, πρέπει να σταματήσει ο πολιτιστικός κατήφορος. Πρέπει να σταματήσει η αδιαφορία σας και η εχθρική αντιμετώπιση της φιλαρμονικής”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ