ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΝΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το κείμενο της πρότασης ψηφίσματος που υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης Στ. Ροντουλης

Παρακαλούμε, στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να εισαχθεί προς συζήτηση η ακόλουθη Πρόταση Ψηφίσματος, που καταθέτει η δημοτική Παράταξη “Δράση Πολιτών” :

Πρόταση Ψηφίσματος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου αποφασίζει τη συγκρότηση ad hoc διαπαραταξιακής Επιτροπής εκ των μελών του, η οποία, σε αγαστή συνεργασία με τους θεσμικούς εκπροσώπους των ποντιακής καταγωγής δημοτών , θα διερευνήσει τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις ανέγερσης Μνημείου Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς και τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης του προτεινομένου εγχειρήματος.

Η εν λόγω Επιτροπή καλείται, επίσης , να καταθέσει προτάσεις για τη χωροθέτηση του σχεδιαζόμενου Μνημείου και να προχωρήσει τις διαδικασίες επιλογής του γλύπτη που θα αναλάβει την πραγμάτωση του έργου.

Με την απόφασή του αυτή, το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου προστατεύει την ιστορική μνήμη και, παράλληλα, στέλνει μήνυμα αποδοκιμασίας , καταδίκης και απόρριψης κάθε γενοκτονίας ή εθνοκάθαρσης που συντελέστηκε ή συντελείται στο διάβα της ανθρώπινης Ιστορίας.

Οι επικεφαλής των δημοτικών Παρατάξεων ή εκπρόσωποι αυτών καλούνται να συσκεφθούν και να διευθετήσουν τις σχετικές με τη συγκρότηση και τη λειτουργία της προτεινομένης Επιτροπής λεπτομέρειες.

Υ.Γ : Παρακαλούμε η Πρόταση Ψηφίσματος να διανεμηθεί σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν από την επικείμενη συνεδρίαση του Οργάνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ