ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ που ζητά επίσης ανάκληση των επικίνδυνων οδηγιών ΕΟΔΥ, που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού

Η κυβέρνηση που με την αντιφατική πολιτική και τις παλινωδίες της κατάφερε να υπονομεύσει τον μαζικό εμβολιασμό, επιμένει να πετά στην ανεργία, έξω από το σύστημα υγείας χιλιάδες υγειονομικούς, με την εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα, με αποτέλεσμα να επιβαρύνει με περαιτέρω ελλείψεις και προβλήματα το ήδη υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας και να οδηγεί σε δυσλειτουργία ή και υπολειτουργία ολόκληρα κλινικά τμήματα και άλλες υγειονομικές υπηρεσίες.

Η ΟΕΝΓΕ και οι ενώσεις νοσοκομειακών ιατρών από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν υπέρ του καθολικού, μαζικού εμβολιασμού.

Η εμβολιαστική εκστρατεία έπρεπε και πρέπει να βασίζεται σε επιστημονικά επιχειρήματα και όχι σε καταστολή, απειλές απόλυσης και αναστολές εργασίας. Την στιγμή μάλιστα που συνάδελφοι εργάζονται με ενεργό λοίμωξη CoViD19, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ποιό είναι το υγειονομικό όφελος των χιλιάδων αναστολών εργασίας συναδέλφων; Εκατοντάδες συνάδελφοι νοσούν και υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία. Το προσωπικό μειώθηκε πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε σχέση με την περασμένη άνοιξη (περίπου 7.000 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις, εκατοντάδες προσωπικό σε καραντίνα).

Εξ άλλου η κυβέρνηση κήρυξε την λήξη της πανδημίας στέλνοντας τον κορωνοϊό σε διακοπές μέχρι νεωτέρας, ελέω στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών μονοπωλιακών ομίλων του τουρισμού.
Δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι οι άνθρωποι και οι υγειονομικοί που δώσανε την μάχη της πανδημίας.

Απαιτούμε:

• Άμεση επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.

• Ανάκληση των επικίνδυνων οδηγιών ΕΟΔΥ, που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό ανεξαρτήτως εμβολιασμού.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ