Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή τροπολογία που συμψηφίζει παλιά χρέη συνεταιρισμών με μελλοντικές ενισχύσεις αναφέρει:

“Πρόκειται για μία τροπολογία που κοροϊδεύει κατάμουτρα αγρότες και κτηνοτρόφους λέγοντάς τους πως θα διαγραφούν χρέη τους.

Με μία απλή ανάγνωση κατανοεί κανείς πως η τροπολογία αφορά το περιβόητο «πακέτο Χατζηγάκη» το οποίο κρίθηκε παράνομο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και παλιότερες κρατικές ενισχύσεις συνεταιρισμών.

Τρία ολόκληρα χρόνια τώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κάνει τίποτε για να αντιμετωπίσει τη «θηλιά» των χρεών φυσικών προσώπων προς την πρώην Αγροτική Τράπεζα, παρά μόνο να αποστέλλει εξώδικά και διαταγές πληρωμής στους οφειλέτες.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος, που όμως ουδέποτε εισακούστηκαν. Λέμε ότι πρέπει να γίνει άμεσος επανυπολογισμός των πανωτοκίων, διαγραφή όλων των τόκων και δεκαετής ρύθμιση του κεφαλαίου, καθώς και τα παραπάνω μέτρα να ισχύσουν και για τα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου. Αν θέλουν πραγματικά να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και να βοηθήσουν τους οφειλέτες αγρότες και κτηνοτρόφους που είναι σε απόγνωση, πρέπει εδώ και τώρα να νομοθετήσουν τις προτάσεις μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ