ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ 0.5% ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου συναντήθηκε ο Χρ. Τσιόπας

Τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου επισκέφθηκε και συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Πετμεζά και τα μέλη της διοίκησης Αθανάσιο Αβδουλά, Τηλέμαχο Κατσικαβέλα και Βαλάντη Μπεκιάρη, ο δημοτικός σύμβουλος της ΣυνΠολιτείας Χρήστος Τσιόπας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναζήτηση λύσης για την απαλλαγή των καταστηματαρχών της εστίασης από την επιβολή του τέλους 0.5% επί του τζίρου τους.

Κατά την συζήτηση τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός πως ο Δήμαρχος προχωρεί σε κινήσεις για την βεβαίωση και την είσπραξη του τέλους σε μια εποχή πολύ δύσκολη για όλους, αφού η πανδημία και η ακρίβεια  μείωσε τα έσοδα σε βαθμό που οι καταστηματάρχες με δυσκολία καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Τσιόπας από την πλευρά του επεσήμανε την ανάγκη, ο δήμαρχος να αναστείλει την είσπραξη του τέλους και να αναζητήσει νομική διέξοδο για την απαλλαγή των καταστηματαρχών από την υποχρέωση καταβολής του.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου υποστήριξαν ότι οι καταστηματάρχες της εστίασης δεν αντέχουν και άλλα βάρη αυτή την εποχή.

Έτσι από την συζήτηση προέκυψε η ανάγκη ο σύλλογος να διαμορφώσει τις προτάσεις του και μετά το Πάσχα να τις καταθέσει στο Δήμαρχο και οι αιρετοί να φέρουν το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ