Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΈΝΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΣΤΟ ΓΝΛ. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;      

Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας σχετικά με το εργατικό ατύχημα που έλαβε χώρα στο Τμήμα Αποστείρωσης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εξαιτίας του απαρχαιωμένου τεχνικού εξοπλισμού, πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Αναλυτικά, στην ερώτησή της, η Ευαγγελία Λιακούλη επισημαίνει τα εξής:

«Σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε τοπικά έντυπα και διαδικτυακά μέσα της Λάρισας, νοσηλευτής του τμήματος Αποστείρωσης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κινδύνευσε με ηλεκτροπληξία, κατά τη διάρκεια της εργασίας του, λόγω διαρροής ρεύματος σε παλιό θερμοκολλητικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται στο εν λόγω τμήμα. Στη συνέχεια, ο άτυχος συμπολίτης μας, ο οποίος από ‘καθαρή τύχη’ σώθηκε, νοσηλεύθηκε προληπτικά στην Καρδιολογική Κλινική, μέχρι να βεβαιωθεί ότι η υγεία του δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Βάσει των πληροφοριών, η Διοίκηση έλαβε εγκαίρως γνώση του εργατικού ατυχήματος, ενώ διατάχθηκε η σύνταξη σχετικής έκθεσης για την επικινδυνότητα του μηχανήματος από τον τεχνικό ασφαλείας του νοσοκομείου. Σημειωτέον ότι το εν λόγω μηχάνημα έχει ήδη αποσυρθεί, προκειμένου να εξεταστεί η ασφαλής λειτουργία του.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου, διαμαρτύρονται για τον πεπαλαιωμένο τεχνικό εξοπλισμό του νοσοκομείου, ο οποίος θέτει σε διαρκή διακινδύνευση την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων. Όπως επισημαίνουν, έχουν επανειλημμένως τονίσει την αδήριτη ανάγκη αντικατάστασης του απαρχαιωμένου εξοπλισμού με νέα σύγχρονα και ασφαλή μηχανήματα.

Επανειλημμένα έχω επισκεφθεί το ΓΝΛ και έχω δει από κοντά την κατάσταση σε πολλά τμήματά του  και παρενέβην στο αρμόδιο Υπουργείο

Είναι δεδομένο ότι η δημιουργία ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος εργασίας, στο οποίο κυριαρχεί η καθημερινή προσπάθεια ελαχιστοποίησης των εργατικών ατυχημάτων οφείλει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Πολιτείας

Στο πλαίσιο αυτό, ρωτώ τον αρμόδιο Υπουργό εάν ενημερώθηκε για το εργατικό ατύχημα που έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο οφείλεται στην κακή κατάσταση των απαρχαιωμένων μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στο Τμήμα Αποστείρωσης του νοσοκομείου καθώς και εάν προτίθεται ΑΜΕΣΑ να προβεί στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου τεχνικού εξοπλισμού του Τμήματος Αποστείρωσης και όλου του νοσοκομείου, προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, των οποίων η ζωή τίθεται καθημερινά σε εξαιρετικό κίνδυνο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ