Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ “ΣΤΑΥΡΟΥΣ” ΚΙ ΑΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ!

 Μήνυμα στήριξης στο παλαίφατο πατριαρχείο που κινδυνεύει έστειλε από τον Πανάγιο Τάφο ο Μ. Χαρακόπουλος

«Το Άγιο Φως που συμβολίζει την λαμπροφόρο Ανάσταση του Χριστού, τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, εύχομαι να θερμαίνει τις καρδιές όλων των Χριστιανών με το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τον πλησίον. Η Ανάσταση του Χριστού συνιστά την ελπίδα της σωτηρίας για όλους τους Χριστιανούς, όσους “σταυρούς” δυσκολιών κι αν σηκώνουν στη ζωή τους.

Το καλό έχει πάντα τον τελευταίο λόγο στην ιστορία». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την τελετή αφής του Αγίου Φωτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ, μαζί με τους βουλευτές κ.κ. Σταύρο Κελέτση της ΝΔ και Γιάννη Σαρακιώτη του ΣΥΡΙΖΑ συνόδευσαν τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη στην αποστολή στον Πανάγιο Τάφο, για την παραλαβή του Αγίου Φωτός και την μεταφορά του στην ελληνική επικράτεια. Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κατά την οποία εθίγησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πρεσβυγενές Πατριαρχείο, ενώ ενημέρωσαν τον προκαθήμενο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας για τις δράσεις της ΔΣΟ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «η τελετή αφής του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο αποτελεί προνόμιο του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που έχει και την ευθύνη των κυριότερων προσκυνημάτων στους Αγίους Τόπους. Η εδώ παρουσία μας συνιστά και ένα μήνυμα στήριξης στο παλαίφατο πατριαρχείο μας, που κινδυνεύει από όσους σχεδιασμένα και συστηματικά βάλλουν κατά των Ορθοδόξων, όπως και των υπολοίπων Χριστιανών, της Αγίας Πόλης, με σκοπό την εκδίωξή τους και την απόκτηση των ακινήτων που από αιώνες τους ανήκουν.

Για τη ΔΣΟ αποτελεί μείζον ζήτημα η ανάγκη προστασίας του χριστιανικού πληθυσμού της Μέσης Ανατολής, ο οποίος έχει συρρικνωθεί κατά δραματικό τρόπο, εξαιτίας της μισαλλοδοξίας και των διώξεων που υφίσταται. Για μια ακόμη φορά εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή της στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και την Αγιοταφική Αδελφότητα για τον αγώνα που διεξάγει κατά αυτών των απαράδεκτων φαινομένων, ζητώντας την έμπρακτη συνδρομή των κυβερνήσεων της περιοχής αλλά και της διεθνούς κοινότητας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ