Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ – ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου Λάρισας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου κ.κ.Ιερώνυμου, παραβρέθηκε σήμερα η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου κ.κ.Ιερώνυμου και του Πανοσιολογιοτάτου π. Νικηφόρου και του πατρός Βασιλείου, ιερέων του εορτάζοντος Ναού.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων, η Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Με δέος και κατάνυξη, τιμήσαμε σήμερα, εδώ στην ενορία του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Λάρισας,  τον Μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρο Άγιο της Ορθόδοξης εκκλησίας μας.

Τον μνημονεύουμε και Τον τιμούμε για την Χριστιανική ακεραιότητά του, για το πλήθος των θαυμάτων του και για το ότι υπέμεινε στωικά και ευλαβικά τα πολλά μαρτύρια που δέχθηκε, όταν  αρνήθηκε να  αποκηρύξει την πίστη Του.

Είναι αξιομνημόνευτο  για την Εκκλησία μας, ότι  ο Άγιος Γεώργιος, από την απελευθέρωση του ελληνικού Γένους και μετέπειτα, έγινε ο προστάτης και Τροπαιοφόρος Άγιος του Ελληνικού Στρατού και στο πρόσωπό του ,τιμάμε τον ελληνικό στρατό μας και όσους υπηρετούν την πατρίδα μας

Η Πίστη , η Ελπίδα, η Αγάπη και η συμπόρευση με αρχές και αξίες , που δίδαξε η ζωή του Αγίου Γεωργίου,  είναι μια σημερινή μεγάλη ανάγκη μας .

Τιμώντας την Ορθοδοξία, ερχόμαστε κοντά στον Ανθρωπισμό, στην άλλη οπτική που οφείλουμε να αποκτήσουμε για να ξαναβρούμε αξιοπρέπεια και ευλάβεια στην ζωή μας, σεβασμό στον συνάνθρωπο και  αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ