ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Κάλεσμα απευθύνει η διοίκηση του τοπικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου

Στο πλαίσιο της αναγκαιότητας άμεσης λήψης επαρκών µέτρων για την αντιµετώπιση της επερχόµενης καταστροφής της κτηνοτροφίας, εξαιτίας της τεράστιας αύξησης του κόστους παραγωγής και συναπόφασης για δυναμική διεκδίκηση των αιτημάτων του κτηνοτορφικού κλάδου, με πρωτοβουλία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Τυρνάβου και σε συνεργασία τους κτηνοτροφικούς συλλόγους επαρχίας Ελασσόνας, απευθύνεται κάλεσμα σε όλους τους κτηνοτροφικούς φορείς της περιφέρειας Θεσσαλίας (συλλόγους, συνεταιρισμούς, Ομάδες Παραγωγών) καθώς και σε όλους τους μεμονωμένους κτηνοτρόφους, για συμμετοχή σε ανοιχτή κτηνοτροφική σύσκεψη, που θα γίνει το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, στις 12 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης του Τυρνάβου “ΜΑΧΙΜ”.

Θέματα αιχμής και αιτήματα που θα συνδιαμορφωθούν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, είναι τα εξής:

1. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση, τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ, για την επιδότηση των ζωοτροφών, με βάση τα τιμολόγια αγοράς, σε όλους τους κλάδους της κτηνοτροφίας

2. Κατάργηση ή μηδενισμός της Ρήτρας Αναπροσαρμογής στο ρεύμα

3. Κανονική και όχι λειψή επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους

4. Αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, που να αποζημιώνει όλα τα αίτια και την χαμένη παραγωγή, απ’ όλα τα καιρικά φαινόμενα και τις ασθένειες, με δημόσιο χαρακτήρα και επαρκεί στελεχικό επιστημονικό προσωπικό.

5. Καμία διακοπή ηλεκτροδότησης σε κτηνοτροφικές και γεωργικές εκμεταλλεύσεις

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ