ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Μία ακόμη παρέμβαση – καθώς δεν έχουν ενεργοποιηθεί εδώ και καιρό τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης – πραγματοποιεί ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, σε ότι αφορά την επαναλειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ελασσόνας.

Με αναφορά του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, ο κ. Κόκκαλης επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα να λειτουργήσει ξανά η ειδικότητα «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας» στην Ελασσόνα από το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ)», επισυνάπτοντας και τη σχετική επιστολή του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Γάτσα.

Επιστολή, με την οποία επαναλαμβάνεται το αίτημα που ήδη έχει υποβάλλει ο πρώην υφυπουργός με την υποβολή ερωτήσεων, αναφορικά με την ίδρυση και λειτουργία εκ νέου της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκομίας» στην Ελασσόνα, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο ίδρυσης Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Τονίζεται δε στην επιστολή ότι για πρώτη φορά η εν λόγω ειδικότητα λειτούργησε το 2018-2019 στο 2ο δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας, με την πραγματοποίηση των μαθημάτων να γίνεται, κατόπιν έγκρισης του αρμόδιου Υφυπουργού, στην πόλη της Ελασσόνας σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας.

Πλην όμως, στην υπουργική απόφαση του Αυγούστου 2019, με θέμα «ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019Β» (Αριθ. Πρωτ.: 123833/K1- 1-8-2019), δεν συμπεριλήφθηκε η ειδικότητα τεχνικού γαλακτοκομίας-τυροκόμου από το 2ο ΙΕΚ Λάρισας στην Ελασσόνα, στερώντας έτσι τη δυνατότητα εγγραφής νέων σπουδαστών.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ