ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ TWITTER

Ο Έλον Μασκ εξαγόρασε το twitter και η είδηση έπεσε σαν «βόμβα» σε όλο τον πλανήτη – Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έκανε την αγορά «φωτιά» προς 44 δισεκατομμύρια ευρώ

Στο βιογραφικό του αναφέρεται ότι ο Έλον Ριβ Μασκ είναι επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική με νοτιοαφρικανική, καναδική και αμερικανική υπηκοότητα, καθώς και μηχανικός όπως επίσης και εφευρέτης. Γεννήθηκε το 1971.

Ο Μασκ είναι ο γενικός διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικής ανάπτυξης για την εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας SpaceX, της οποίας είναι επίσης ο ιδρυτής, καθώς και ο γενικός Διευθυντής και επικεφαλής τεχνολογικού σχεδιασμού της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων και ενεργειακών συστημάτων Tesla, Inc.

Είναι επίσης και πρόεδρος της εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων SolarCity και ιδρυτής της εταιρείας Neuralink, που διερευνά τη συμβίωση ανθρώπου-τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και της εταιρείας συστημάτων διάνοιξης σηράγγων The Boring Company, ενώ ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα ως συνιδρυτής των εταιριών Zip2 και PayPal.

Η αρχή της επιτυχίας

Το 1995 δανείζεται από τον πατέρα του 28.000 δολάρια και μαζί με τον αδερφό του και ιδρύουν την εταιρεία Zip2, μια διαδικτυακή εταιρεία, η οποία παρείχε υπηρεσίες καταλογογράφησης και εύρεσης εμπορικών επιχειρήσεων. Ήταν η εποχή που χρειάστηκε να… μένει στο γραφείο του, θεωρώντας τον εαυτό του «άστεγο».

Όντας ανήσυχο πνεύμα και συνάμα ο ορισμός του επιχειρηματικού μυαλού, κατάφερε να εξασφαλίσει συμβόλαια παροχής υπηρεσιών με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης καθώς και την Chicago Tribune, μεγαλώνοντας έτσι τον κύκλο εργασιών της εταιρείας. Η Compaq εξαγόρασε την Zip2 για 307 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 34 εκατομμύρια σε μετοχές το 1999, με τον Μασκ να λαμβάνει το 70% του ποσού (22 εκατομμύρια). Αυτή ήταν η εκτόξευση του!

Τα παιδικά του χρόνια

Ο Έλον Μασκ γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1971 στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής. Η μητέρα του Μάγιε Μασκ. γεννήθηκε στον Καναδά και μεγάλωσε στη Νότια Αφρικη. Είναι διαιτολόγος και μοντέλο. Ο πατέρας του, Έρολ, σπούδασε μηχανικός και πιλότος, ενώ ασχολήθηκε με το real estate, αλλά και την εκμετάλλευση ορυχείων σε διάφορες αφρικανικές χώρες. Όταν ο Έον ήταν 9 ετών οι γονείς του χώρισαν και ο ίδιος με τον μικρότερο αδελφό του, Κίμπαλ, αποφάσισαν να ζήσουν με τον πατέρα του. «Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καθόλου καλή ιδέα» έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Rolling Stone. Στα εφηβικά χρόνια οι συγκρούσεις με τον πατέρα του ήταν συχνές και ο ίδιος ήρθε πιο κοντά με την μητέρα του.

Ο κόσμος της επιστήμης και της τεχνολογίας δεν άργησε να γοητεύσει τον μικρό Μασκ. Ήταν μόλις 10 ετών όταν άρχισε να πειραματίζεται με ένα υπολογιστή Commodore VIC-20. Δύο χρόνια άρχισε να μαθαίνει μόνος προγραμματισμό και πούλησε τον κώδικα που έγραψε για ένα παιχνίδι που είχε φτιάξει σε γλώσσα BASIC σε ένα περιοδικό υπολογιστών έναντι 500 δολαρίων. «Ήταν απλοϊκό, αλλά καλύτερο από άλλα δημοφιλή παιχνίδια της εποχής» έχει πει.

dikaiologitika.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ