ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ERASMUS+ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ

Για πέντε ημέρες, στις αρχές Απριλίου του 2022, καθηγητές και μαθητές από σχολεία της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου και τη χώρα μας και οργάνωσαν κοινές δράσεις στο πλαίσιο του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 «3h=H» (THREE TIMES HEALTH IS HAPPINESS).

Μέλος του προγράμματος είναι και η Αυστρία, η οποία όμως συμμετείχε διαδικτυακά, αφού τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη χώρα αυτή για την πανδημία δεν επέτρεψαν στην ομάδα της να ταξιδέψει.

Το πρόγραμμα αυτό ασχολείται – διερευνά τα τρία χαρακτηριστικά της υγείας: τη σωματική, την κοινωνική και τη συναισθηματική υγεία. Ο ισορροπημένος συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο ευτυχισμένο! Η καθιστική ζωή, η ανθυγιεινή διατροφή, η κακή χρήση των ψηφιακών συσκευών, ο εκφοβισμός, αποτελούν απειλή για την ευζωϊα των μαθητών αλλά και όλων των ανθρώπων γενικότερα. Αυτή η ανησυχία ήταν και το κύριο κίνητρο για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού.

Στόχος του έργου είναι οι μαθητές να δουλέψουν γύρω από την ιδέα της «συνολικής» υγείας και να μάθουν πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή της για την ευημερία της κοινωνίας.

Εκτός από τον προαναφερόμενο εκπαιδευτικό στόχο οι παιδαγωγικές ομάδες, στο πλαίσιο ανταλλαγής πολιτιστικών εμπειριών, επισκέφθηκαν τα Μετέωρα αλλά και παραδοσιακούς οικισμούς στο Πήλιο και το Βόλο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μας στο : https://twinspace.etwinning.net/95311/home.

Με τη συνάντηση αυτή μαθητών και εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, οι επιδιωκόμενοι στόχοι που ήταν: γνωστικοί , συναισθηματικοί και ψυχοκινητικοί (προαγωγή της ψυχικής υγείας, δέσιμο ομάδας, αλλαγή στάσεων και συμπεριφοράς, άρση στερεοτύπων) αλλά και η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, επιτεύχθηκαν πλήρως.

Η διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων απευθύνουν θερμές ευχαριστίες στο Δήμο Κιλελέρ και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που βοήθησαν καθοριστικά, ο κάθε φορέας στο μέτρο του δυνατού, στην απρόσκοπτη «φιλοξενία» αυτών των ευρωπαϊκών παιδαγωγικών ομάδων, γινόμενοι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ