ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ Η ΔΕΗ ΘΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αννας Βαγενά που υποστηρίζει ότι η κατάσταση εκτός από τραγική είναι και απόλυτα προκλητική

Η ΔΕΗ με δύο καθυστερημένους λογαριασμούς θα κόβει αυτόματα το ρεύμα μέσω του ΔΕΔΗΕ, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και χωρίς καμία εξαίρεση, παρά μόνο γι’αυτούς που έχουν μηχανική υποστήριξη. Με την προϋπόθεση, βέβαια, ο λογαριασμός ρεύματος να είναι στο όνομά τους.

Αν δηλαδή, ένας ηλικιωμένος άνθρωπος με μηχανική υποστήριξη μένει με τα παιδιά του και ο λογαριασμός ρεύματος δεν είναι στο δικό του όνομα, σε περίπτωση μη εξόφλησης δύο λογαριασμών, δεν έχει καμία τύχη.

Γιατί με αυτή την Κυβέρνηση, η ενέργεια κατάντησε χρηματιστηριακό προϊόν και έχει ιδιωτικοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό της και γιατί ο Ν4643/2019 έδωσε τη δυνατότητα στη ΔΕΗ να καθορίζει το μισθό των στελεχών, ο οποίος ξεπερνάει το ανώτατο όριο αποδοχών των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων.

Το 2009, πριν την οικονομική κρίση, στη ΔΕΗ υπήρχαν εφτά (7) Γενικοί Διευθυντές με μισθό περίπου 55.000 μικτά το χρόνο, ενώ τώρα είναι δεκαεφτά (17), με μισθό που φτάνει τις 170.000 το χρόνο. Ακόμα, τετραπλασιάστηκαν και οι Διευθυντές, αλλά και οι βοηθοί τους, από εξήντα (60) που ήταν, τώρα είναι πάνω από διακόσιοι (200).

Ο κύριος Χατζηδάκης μας είπε ότι, «σώσαμε τη ΔΕΗ» με την αύξηση των τιμολογίων κατά 20%. Η απόφαση αυτή εφαρμόστηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Στάσση, ο οποίος ήταν κάθετος, ότι πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθούν τα τιμολόγια. Είχε δίκιο ο άνθρωπος, πώς αλλοιώς θα έπαιρνε 360000 μισθό τον χρόνο και πώς αλλοιώς θα έχτιζε τη βίλλα των 759 τετραγωνικών στη Τζια;

Η προκλητικότητά τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Με αυτήν την Κυβέρνηση, ο κόσμος υποφέρει και ξέρει καλά πια, γιατί υποφέρει.
Και μέσα σε αυτή τη δυσβάσταχτη, ζοφερή καθημερινότητα, ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, πήγε ιδιωτικό ταξίδι στη Σκωτία για να συναντήσει τον πρίγκηπα Κάρολο και να πάρει ιδέες για την αξιοποίηση του Τατοΐου. Τόσος κυνισμός.

Λες και όλη μας η έγνοια είναι τι θ’απογίνουν στο μέλλον τα βασιλικά κτήματα και πώς θα τ’αξιοποιήσουν οι επενδυτές. Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ