ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ!!!

Ανακοίνωση της Συν Πολιτείας δημοτικής παράταξης Δήμου Τυρνάβου

Τους κατοίκους του Δαμασίου που μένουν σε κοντέινερ επισκέφθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της Συν Πολιτείας.
Συναντήθηκαν και συζήτησαν με κατοίκους, με τον ιερέα πατέρα Γεώργιο και με τον πρώην αυτοδιοικητικό και για σειρά ετών πρόεδρο της κοινότητας κ. Γρέπο Θεόδωρο.
Μετά την επίσκεψη τα μέλη της παράταξης ανέφεραν πως η φράση του πατέρα Γεώργιου ”ο μεγάλος μου πόνος είναι ο ναός και η ενορία μου” σημάδεψε την συνάντηση και δείχνει την αγωνία όλων όσων μένουν στο Δαμάσι.

Είναι δύσκολο να κρυφτεί ο πόνος από την απώλεια του σπιτικού τους όπως έκδηλη είναι και η υπομονή και η αξιοπρέπεια όλων στην προσπάθεια να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της διαμονή τους στα κοντέινερ.

Η κ. Ρούλα Σουρλατζή (ήταν δασκάλα στο χωριό για πολλά χρόνια) είπε πως, βλέποντας το χώρο κατοικίας των οικογενειών στο κοντέινερ αναπόφευκτα γίνεται μια σύγκριση με τον δικό μου χώρο και δεν μπορώ παρά να θαυμάσω την ικανότητα και την υπομονή των γυναικών κυρίως στο να φέρουν σε πέρας το μαγείρεμα και όλη τη λάτρα της οικογένειας.

Η συνομιλία μαζί τους μας ανέδειξε ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα αυτό των μικρών παιδιών που σ΄αυτό το χώρο πρέπει να διαβάζουν και να παίζουν.
Καμία γυναίκα δεν θα ήθελε να περάσει τέτοιες δυσκολίες.

Φεύγοντας από τον οικισμό οι εικόνες αυτές σε συνοδεύουν και αυτό που ζητάς είναι να δοθεί σύντομα λύση.
Λύση μόνιμη και οριστική από την πολιτεία χωρίς άλλες καθυστερήσεις.
Μόνο τότε θα επιστρέψει το χαμόγελο και η αισιοδοξία στη ζωή όλων.

Η κ. Μαρία Παιδή-Νασίκα τόνισε πως πρέπει να εναρμονιζόμαστε με την ομορφιά και τη χαρά της ζωής. Μετά την επίσκεψη μας στο πληγωμένο Δαμάσι και βλέποντας στα μάτια των μεγάλων ανθρώπων αγωνία, απογοήτευση και φόβο πιστεύω πως πρέπει η τοπική και κεντρική εξουσία να ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους. Η αξιοπρεπής διαβίωση των ανθρώπων είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια.

Τέλος ο κ. Τσιόπας Χρήστος δήλωσε πως σήμερα είδαμε τους κατοίκους να νοσταλγούν τη καθημερινότητα τους πριν τον σεισμό και τους ακούσαμε να λένε ”θέλουμε τις ζωές μας πίσω”.

Είδαμε να έχουν γίνει λίγα έργα για την ανακούφιση των σεισμόπληκτων κατοίκων σε αντίθεση με τα μεγάλα λόγια και τις πολλές υποσχέσεις που δόθηκαν.
Είδαμε την κρατική μηχανή να αγνοεί και να αδικεί τους πολίτες που χτύπησε ο σεισμός.

Ζητάμε από τον Δήμαρχο να στηρίξει τους σεισμόπληκτους συνδημότες μας και να βελτιώσει την διαβίωσή τους δρομολογώντας άμεσα τις παρακάτω παρεμβάσεις.
Να καλυφθεί το αυλάκι δίπλα στον οικισμό.

Να εγκατασταθεί WI-FI στον οικισμό.

Να βελτιώσει τις υποδομές στον οικισμό γιατί για κάποιους η διαμονή τουςεκεί θα είναι μόνιμη.

Τέλος ότι και αν κάνει να το κάνει σωστά και με διαφάνεια.

Οφείλει άμεσα να αναρτήσει δημοσίως τους πίνακες όσων έλαβαν αποζημίωση για τις ζημιές στην οικοσκευή και ιδιαιτέρως των χαρακτηρισμένων πράσινων σπιτιών.

Γιατί όπως λένε οι κάτοικοι στα καφενεία με τις ενέργειές του χώρισε το Δαμάσι στα δύο.

Στους ”κολλητούς” και στους ”ριγμένους”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ