ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Απαγορεύσεις στάθμευσης σε οδούς στο κέντρο και διακοπές κυκλοφορίας σε μεγάλο τμήμα της πόλης – Ισχυρή αστυνομική παρουσία από το πρωί και κορύφωση των μέτρων από τη 1 το μεσημέρι

Σχέδιο εκτεταμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα εφαρμόσει στην Λάρισα η Ελληνική Αστυνομία το Σάββατο 30 Απριλίου ομαλή διεξαγωγή του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γυρου Ελλάδος και ειδικότερα του 4ου ΕΤΑΠ (Καρδίτσα – Λάρισα)

Όπως είναι γνωστό η Λάρισα είναι πόλη τερματισμού ενώ οι αθλητές θα διανύσουν τα τελευταία 30 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό στον αστικό ιστό της Λάρισας.

Κατά συνέπεια τα μέτρα για την ασφάλεια του αγώνα (απαγόρευση στάθμευσης , διακοπές κυκλοφορίας κ.α) θα αφορούν εκτενές τμήμα της πόλης. Ειδικότερα, τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί και θα κορυφωθούν από τη 1 το μεσημέρι και θα ισχύσουν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, πριν τις 5 μ.μ. Σημειώνεται ότι περισσότερο από 380 άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ θα εμπλακούν με την υλοποίηση του σχεδίου υλοποίησης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Ειδικότερα, τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Ελληνική Αστυνομία για το Δήμο Λαρισαίων είναι τα εξής:

Για την περιοχή αρμοδιότητας του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας:

 Στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, στο τμήμα αυτής από τον ανισόπεδο κόμβο Τυρνάβου έως την διασταύρωση της με την οδό Παπάγου (Δ.Δ. Γιάννουλης) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα, στο τμήμα αυτού από την διασταύρωση της με την οδό Παπάγου (Δ.Δ. Γιάννουλης) έως την οδό Γρ. Λαμπράκη (Δ.Δ. Λάρισας) και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Παπάγου (Δ.Δ. Γιάννουλης), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στο τμήμα αυτού από την οδό Ραιδεστού έως την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην Επ. Οδό Γιάννουλης – Φαλάνης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και στο τμήμα αυτού από την οδό Βυζαντίου έως την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Γρ. Λαμπράκησε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Πάρνηθος , στο τμήμα αυτής από την οδό Γρ. Λαμπράκη έως την οδό Μοράβα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Κενταύρων σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Κύπρου σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Παπαναστασίου στο τμήμα αυτής από την οδό Μανδηλαρά έως την οδό Κύπρου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Παναγούλη στο τμήμα αυτής από την οδό Μανδηλαρά έως την οδό Κύπρου και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό 31ης Αυγούστου σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Γεωργιάδου στο ρεύμα κυκλοφορίας από την οδό Ολύμπου έως την οδό Αεροδρομίου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Αεροδρομίου στο ρεύμα κυκλοφορίας από την οδό Γεωργιάδου έως τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Αεροδρομίου στο ρεύμα κυκλοφορίας από την οδό Σωκράτους έως τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Σάκη Καράγιωργα στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κόμβο με τις οδούς Αεροδρομίου – Ηρώων Πολυτεχνείου έως την Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Σάκη Καράγιωργα έως την οδό Σωκράτους.

 Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη συμβολή της με την οδό Σωκράτους έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Αγιάς και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την οδό Αγιάς έως τον κυκλικό κόμβο του FASHION CITY και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας τον κυκλικό κόμβο του FASHION CITY έως τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Βόλου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από το ύψος της οδού Τριπόλεως έως την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Βόλου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από το ύψος της οδού Γιάννουλης έως την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Διγενή στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από το ύψος της οδού Καλλιόπης έως την ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην συνδετήρια οδό (ράμπα) του ρεύματος κυκλοφορίας προς Αθήνα της ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης με τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της.

 Στην οδό Οδυσσέα Ελύτη (Δ.Δ. Νίκαιας) σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Φαρσάλων (Δ.Δ. Νίκαιας) στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα από το ύψος των οδών Χάλκης – Ηρώων Πολυτεχνείου έως την οδό Οδυσσέα Ελύτη και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Φαρσάλων (Δ.Δ. Νίκαιας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη συμβολή της με την οδό Οδυσσέα Ελύτη έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την Περιφερειακή Τρικάλων και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Φαρσάλων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νίκαια από την οδό Δ. Τσάτσου έως τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο με την Περιφερειακή Τρικάλων και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Περιφερειακή Τρικάλων σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό (ανώνυμη) που διέρχεται έμπροσθεντου Νέου Κοιμητηρίου σε όλο το μήκος της (από οδό Καρδίτσης έως Περιφερειακή Τρικάλων) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και τις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό (ανώνυμη) που διέρχεται έμπροσθεντου γηπέδου AEL FC ARENA, σε όλο το μήκος του ρεύματος κυκλοφορίας προς Περιφερειακή Τρικάλων.

 Στην οδό Ιωαννίνων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Τρίκαλα από τη συμβολή με την οδό Χατζηπούλιου έως τον ισόπεδο κυκλικό με την Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Νέα Περιφερειακή Τρικάλων (προς ΔΕΥΑΛ) στο ρεύμα κυκλοφορίας από τον ισόπεδο κυκλικό με την Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων έως τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη, σε όλο το μήκος του και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα από τη διασταύρωση Τερψιθέας έως τον ισόπεδο κυκλικό με τις οδούς Ιωαννίνων – Περιφ. Τρικάλων και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Λαγού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη από την οδό Κρανώνος έως τον ισόπεδο κυκλικό με την Κ. Σανδράκη και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

 Στην οδό Κ. Σανδράκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κυκλικό με την Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης σε όλο το μήκος του και τις καθέτους αυτού έως την πρώτη παράλληλο.

Γ. Για την περιοχή αρμοδιότητας του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Λάρισας:

 Τον oλικό αποκλεισμό του Α/Κ Νίκαιας (χ.θ.348+106)

ΕΠΙΠΛΕΟΝ:

Αντιδρόμηση της κυκλοφορίας των οχημάτων το Σάββατο (30-04-2022):

 Στην οδό Ολύμπου, στο τμήμα αυτής από τη οδό Κύπρου έως την οδό Βενιζέλου, με επιτρεπόμενη φορά κίνησης των οχημάτων από την οδό Κύπρου προς την οδό Βενιζέλου αποκλειστικά για τα οχήματα του υπόγειου χώρου στάθμευσης «ΑΓΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ»

 Εκ περιτροπής αντιδρόμηση της κυκλοφορίας των οχημάτων, το Σάββατο (30-04-2022):

 Στον ισόπεδο κόμβο των οδών Αεροδρομίου – Ηρώων Πολυτεχνείου – Σάκη Καράγιωργα – Α. Παπανδρέου (Νέα Περιφερειακή Κοζάνης) και ειδικότερα στο τμήμα αυτού δεξιά της τριγωνικής νησίδας ασφαλείας, αποκλειστικά για τα οχήματα που κινούνται επί της οδού Αεροδρομίου με κατεύθυνση από την οδό Σωκράτους, με επιτρεπόμενη φορά κίνησης αριστερά στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου προς οδό Αγιάς.

Η απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων στην ακολουθητέα διαδρομή του Διεθνούς Ποδηλατικού Αγώνα, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί στους παρακάτω ελεγχόμενους κόμβους:

 Κοζάνης – Κωνσταντινουπόλεως (Δ.Δ. Γιάννουλης).

 Κοζάνης – Σμύρνης (Δ.Δ. Γιάννουλης).

 Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Κοζάνης – Γρ. Λαμράκη – Α. Παπανδρέου (Νέα Περιφερειακή Κοζάνης) – Κ. Σανδράκη.

 Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Γεωργιάδου – Μανωλάκη – Καλλιθέας – Γρ. Λαμπράκη.

 Κύπρου – Μανωλάκη (μόνο για τα οχήματα του υπόγειου πάρκινγκ «ΠΛΑΤΕΙΑ»).

 31ης Αυγούστου – Αγιάς.

 Ισόπεδο κόμβο Α. Παπανδρέου (Νέα Περιφερειακή Κοζάνης) – Αεροδρομίου – Ηρώων Πολυτεχνείου – Σάκη Καράγιωργα (Δ.Δ. Λάρισας).

 Σάκη Καράγιωργα – Ευκλείδου.

 Σάκη Καράγιωργα – Αγίας Μαρίνης.

 Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Σάκη Καράγιωργα – ΠΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης (Δ.Δ. Λάρισας).

 Ισόπεδο κυκλικό κόμβο ΠΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης – Αγιάς (Δ.Δ. Λάρισας).

 Ισόπεδο κυκλικό κόμβο ΠΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης – Βόλου (Δ.Δ. Λάρισας).

 Ισόπεδο κυκλικό κόμβο ΠΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης – Διγενή (Δ.Δ. Λάρισας).

 Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Φαρσάλων – Περιφερειακής Τρικάλων (Δ.Δ. Λάρισας).

 Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Ιωαννίνων – Περιφερειακής Τρικάλων – Ε.Ο. Λάρισας Τρικάλων (Δ.Δ. Λάρισας).

 Ισόπεδο κυκλικό κόμβο Λαγού – Νέας Περιφερειακής Τρικάλων – Κ. Σανδράκη (Δ.Δ. Λάρισας).

 Κ. Σανδράκη – Μανουσάκη.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Στο Δήμο Λαρισαίων
Από 06.00΄ ώρα του Σάββατου (30-04-2022)

 Στην οδό Γρ. Λαμπράκη, σε όλο το μήκος της.

 Στην οδό Κενταύρων, σε όλο το μήκος της

 Στην Πλατεία Εβραίων.

 Στην οδό Κύπρου, σε όλο το μήκος της.

 Στην οδό Ολύμπου, στο τμήμα αυτής από την οδό Κύπρου έως την οδό Βενιζέλου.

 Στην οδό 31ης Αυγούστου, σε όλο το μήκος της.

 Στην οδό Αεροδρομίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και στο τμήμα αυτού από την οδό Γεωργιάδου έως τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Σημειώνεται ότι:

 Η κίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, κ.λπ.), θα διευκολύνεται από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Παρακαλούνται οι χρήστες του οδικού δικτύου να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών για την ομαλή και απρόσκοπτη εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ