ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ

Η χώρα μας φιλοξενεί το Παγκόσμιας εμβέλειας Ποδηλατικό Γύρο και έχουμε την τιμή και χαρά ο ποδηλατικός αγώνας να διεξαχθεί σε διαδρομή μέσα στο Δήμο μας. Με αφορμή τον Ποδηλατικό Γύρο, αυτό το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός ο Δήμος Κιλελέρ διοργανώνει τις παρακάτω παράλληλες δράσεις

• Έως τις 15 Απριλίου, διεξάγεται διαγωνισμός ζωγραφικής για μαθητές των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Κιλελέρ με θέμα «Βόλτα με το ποδήλατο».

• 29 Απριλίου (17:00-19:00), «Ζωγραφίζω την ποδηλατοπαρέα». Καλλιτεχνική δράση ομαδικής ζωγραφικής παιδιών σε πανό για το καλωσόρισμα των αθλητών στο Δήμο μας από τον Μ.Λ.Σ. Θεόκλητος Φαρμακίδης και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων της Νίκαιας.

• 30 Απριλίου (11:30-13:00), «Τα ποδήλατα αφηγούνται». Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στην πλατεία της Νίκαιας και κλήρωση με δώρο ένα ποδήλατο.

• 30 Απριλίου (11:30-12:00), «Ποδηλατώ με ασφάλεια». Παρουσίαση για την ασφάλεια με το ποδήλατο από έμπειρο αθλητή.

• 30 Απριλίου (11:30-13:00), «Μια διαφορετική διαδρομή με το ποδήλατο». Πίστα δεξιοτεχνίας για παιδιά 6-12+.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός και τόνισε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό, ώστε η περιοχή να προβληθεί.

«Αυτού του επιπέδου οι διοργανώσεις εμπεριέχουν πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον πέραν του αγωνιστικού χαρακτήρα. Ο αγώνας διατρέχει το Δήμο Κιλελέρ αναδεικνύοντας τις ομορφιές, τα αξιοθέατα και τα μνημεία μας. Κανένα άλλο άθλημα δεν παρέχει αυτήν τη δυνατότητα. Τα οφέλη είναι πολλαπλά, αφού η τηλεοπτική κάλυψη για περίπου δύο ώρες καθημερινά, θα μεταδίδεται σε εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ