ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΙ

Ανακοίνωση της Δράσης Πολιτών που υπογράφει ο επικεφαλής της

Μόλις προ ολίγων ημερών , η δημοτική Παράταξη “Δράση Πολιτών” κατέθεσε εγγράφως στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου πρόταση Ψηφίσματος για την ανέγερση στον Τύρναβο ενός Μνημείου Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού.

Φαίνεται , όμως , ότι η δημοτική Αρχή του κ. Κόκουρα είτε δυσαρεστήθηκε είτε αιφνιδιάστηκε και για αυτό , πριν συζητηθεί το δικό μας Ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να δημιουργήσει  “μνημείο ποντιακού πολιτισμού”.

Εμφανώς, η παραπαίουσα δημοτική Αρχή είτε τα έχει χαμένα, είτε είναι παντελώς ανιστόρητη. Διότι, πρώτον , ποντιακός πολιτισμός δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και Θεσσαλικός ή Ηπειρωτικός για παράδειγμα, καθόσον όλα τα επιμέρους εντάσσονται στον έναν και μοναδικό Ελληνικό Πολιτισμό, και , δεύτερον, διότι σήμερα ο αγώνας όλων μας γίνεται για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και όχι για την αναγνώριση της ελληνικότητας των Ποντίων.

Συνεπώς, καλούμε την ανεκδιήγητη Δημοτική Αρχή να συνέλθει και να υπερψηφίσει στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση της  “Δράσης Πολιτών”, η οποία και εκφράζει απολύτως τη βούληση και τη θέληση των απανταχού Ποντίων.

Βέβαια, θέλουμε να τονίσουμε και κάτι θετικό που προέκυψε απ’ όλη αυτή την κατάσταση . Ευτυχώς, η πρόταση της “Δράσης Πολιτών” πυροδότησε εξελίξεις που ταρακούνησαν την κοιμισμένη δημοτική Αρχή και έφερε στο τοπικό προσκήνιο το θέμα της Ποντιακής Γενοκτονίας . Δεν μας πειράζει που η ανεκδιήγητη δημοτική Αρχή προσπάθησε να μας αντιγράψει , έστω και με τρόπο κακέκτυπο. Μας ενοχλεί όμως σφόδρα το ότι οι κύριοι του Δήμου θέλουν, πάση θυσία, να αποφύγουν τον όρο Γενοκτονία, που είναι και το μείζον διακύβευμα στην πρόταση Ψηφίσματος της  “Δράσης Πολιτών”.

Ελπίζουμε να συνέλθουν… για να γίνει το σωστό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ