ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την χώρα την Κυριακή 1 Μάη.

Με την συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργατών για τα δικαιώματα τους. Συνεχίζουμε την κοινή δράση και συμπόρευση μαζί τους όπως έγινε και στην περίοδο των Μπλόκων και στις άλλες κινητοποιήσεις που κάνει το αγροτικό κίνημα και πάντα έχουμε σταθερά στο πλευρό μας, φίλους και συμμάχους, τα ταξικά εργατικά σωματεία.

Με την συμμετοχή μας στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης με νέους αγώνες ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές όλων μας, αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας.

Παλεύουμε ενάντια στο πανάκριβο κόστος παραγωγής για αγρότες και κτηνοτρόφους, το πανάκριβο κόστος ζωής, την μείωση του εισοδήματος μας, διεκδικούμε λύσεις στα χρόνια και δίκαια αιτήματα επιβίωσης που προβάλει η ΠΕΜ και το συνεπές αγροτικό κίνημα.

Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση αγροεφοδίων και ζωοτροφών καθώς και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά και στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες.

Καμιά διακοπή ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις!

Παλεύουμε ενάντια στους πολέμους που γίνονται για οικονομικούς λόγους και έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών των λίγων, την δυστυχία, τον όλεθρο και τις επιπτώσεις που πληρώνουν οι λαοί όπως γίνεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία αυτή την περίοδο.

Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιονδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

Συντονίζουμε τα βήματα και τους αγώνες μας με τους εργαζόμενους, τα ταξικά σωματεία τους, τους αυτοαπασχολούμενους ώστε σε συμμαχία να γίνουμε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του τεράστιου πλούτου που παράγουμε και τον καρπώνονται μια χούφτα εκμεταλλευτές μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ