Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΘΕΙΑΣ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑΣ;

Σκληρή δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλη Κόκκαλη

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, για την αδυναμία ουσιαστικής στήριξης του κτηνοτροφικού κλάδου.
Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής:

«Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πλέον, ότι η πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Υπουργός του οδηγεί νομοτελειακά τον κτηνοτροφικό κόσμο ως πρόβατον επί σφαγήν προς την οικονομική εξαθλίωση και την επαγγελματική κατάρρευση.

Το μόνο που απομένει να απαντηθεί από τους κτηνοτρόφους και εν συνεχεία αναλόγως να αποτυπωθεί στην κάλπη, είναι εάν η πολιτική εξόντωσης οφείλεται σε επικίνδυνη άγνοια του Υπουργού και του στελεχιακού δυναμικού, που επέλεξε να τοποθετήσει σε καίριες θέσεις ευθύνης, ή εάν η πολιτική αυτή οφείλεται σε απάθεια και αδιαφορία για τον κτηνοτροφικό και αγροτικό κόσμο, ο οποίος εξάλλου βρίσκεται μακριά από το κράτος των Αθηνών.

Το Υπουργείο, λοιπόν, όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα εθνικού χαρακτήρα για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων, που πλήττονται από την αύξηση των τιμών των ζωοτροφών, αλλά ακόμη και τα μέτρα που επιβάλλονται να θεσπίσει από την Ευρωπαική Ένωση για την παροχή ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους, τα εφαρμόζει με ανευθυνότητα, δείχνοντας έλλειψη κατανόησης και σεβασμού στους κτηνοτρόφους, οι περίμεναν να δουν στους λογαριασμούς τους την πολυδιαφημισμένη ενίσχυση του 2%.

Όμως, αστοχίες, παραλείψεις και λάθη, και κυρίως έλλειψη πολιτική βούλησης, είχε ως συνέπεια πλήθος κτηνοτροφικού κόσμου να απορριφθεί από τη διαδικασία πληρωμής της δικαιούμενης ειδικής ενίσχυσης, ενώ το συνολικό ποσό πίστωσης υπολείπεται σημαντικά, περίπου 20% του προβλεπόμενου προϋπολογισμού.

Προφανώς ο Υπουργός μπερδεύτηκε από την διαμαρτυρία και την εκδήλωση αγανάκτησης των κτηνοτροφικών συλλόγων, οι οποίοι χαρακτήρισαν τις ενισχύσεις αυτές ως ελεημοσύνη, οι οποίες ουδέν αποδίδουν στην επίλυση του προβλήματος και έτσι την μοίρασε σε όσους ήθελε, όπως ήθελε και όποτε ήθελε.

Περιττό να ζητήσουμε για άλλη φορά και να παρέμβουμε για την άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων και για την πίστωση σε όλους τους κτηνοτρόφους των ποσών ενίσχυσης που δικαιούνται.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ