ΟΙ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΠΙΔΑ ΣΕ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΥΣ

Το μήνυμα του Μ. Χαρακόπουλου στο σημερινό εορτασμό του προστάτη του Στρατού Ξηράς στην 1η Στρατιά

 «Σε μια εποχή πρωτοφανούς ρευστότητας σε διεθνές επίπεδο, με αναβίωση αναθεωρητισμών με τον πιο ακραίο επιθετικό τρόπο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται την εθνική κυριαρχία και την ελευθερία της πατρίδος απέναντι σε κάθε πρόκληση. Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ικανοτήτων του έμψυχου δυναμικού του ελληνικού στρατού, σε συνδυασμό με το ακλόνητο φρόνημά του, συνιστούν ασπίδα ασφάλειας και αυτοπεποίθησης για όλους τους Έλληνες.

Επιπλέον, το ρωμαλέο αμυντικό πρόγραμμα που υλοποιείται τα τρία τελευταία χρόνια, με την προμήθεια άκρως εξελιγμένου τεχνολογικά στρατιωτικού εξοπλισμού, για όλα τα όπλα, φέρνει τον ελληνικό στρατό στην νέα εποχή, και επιτρέπει στη χώρα μας να αναβαθμίσει τον ρόλο της στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, που τελέστηκε από τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο στο «Στρατόπεδο Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα» παρουσία του Διοικητή της Α´ Στρατιάς, αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι «δυστυχώς, η Τουρκία εξακολουθεί ακάθεκτη να πορεύεται στον δρόμο των προκλήσεων και των απειλών, στο πλαίσιο των νεο-οθωμανικών της οραμάτων. Οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις οπλισμένων, μάλιστα, πολεμικών αεροσκαφών υπεράνω ελληνικών νησιών του Αιγαίου, σε συνδυασμό με άκρως προκλητικές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και του προέδρου της γείτονος, καταδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Άγκυρα δεν επιζητά την ειρήνη και τη συνεργασία στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου, αλλά την επιβολή των δικών της παράνομων και ανιστόρητων απαιτήσεων.

Απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά, η Ελλάδα θα συνεχίσει να ακολουθεί με συνέπεια την οδό της υπεράσπισης των κανόνων του διεθνούς δικαίου, αλλά και της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, τόσο μέσω της διπλωματίας όσο και της ενίσχυσης των Ενόπλων της Δυνάμεων.

Χρόνια Πολλά στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, οπλίτες και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας! Τους είμαστε ευγνώμονες για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ