ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ ΞΕΚΡΕΜΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΚΝΛ

Ανακοίνωση – καταγγελία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων για την απαράδεκτη ενέργεια να κατεβάσει τα προπαγανδιστικά πανό που είχε αναρτήσει το ΕΚΝΛ για την Απεργιακή Συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή στα όσα συμβολίζει αυτή η ημέρα για τους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης.

Πολύ περισσότερο φέτος , που το συγκεκριμένο περιεχόμενο ενάντια στην συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει τον λαό στην φτώχεια «ενοχλεί» ακόμη περισσότερο.

Σε μια περιοχή που μετατρέπεται σε βασικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών κι Ευρωπαίων μακελάρηδων, η Δημοτική Αρχή κάνει ότι μπορεί για την επιβολή «σιωπητηρίου» στην πόλη μας απέναντι σε αυτές τις επιλογές. Αποδεικνύει και μ΄αυτό τον τρόπο πως η συγκεκριμένη δημοτική αρχή καμία σχέση πραγματικά δεν έχει με τα δίκαια και τις ανάγκες των εργαζομένων της περιοχής μας.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που προχώρησε σε τέτοιες ενέργειες καθώς το ίδιο έπραξε και στα πλαίσια της Απεργίας 6 Απρίλη αλλά και παλιότερα . Προφανώς γιατί αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στο «τουριστικό προφίλ» της πόλης , γιατί η δράση του κινήματος «δεν συνάδει» με το στόχο για τη μετατροπή της Λάρισας σε περιφερειακό κέντρο επενδύσεων. Γι΄αυτό άλλωστε τελευταία ,όλο και περισσότερο , με διάφορες προφάσεις οι πρωτοβουλίες του κινήματος «δεν χωράνε» μέσα στο «ιστό της πόλης» που διαμορφώνει η Δημοτική Αρχή του κ. Καλογιάννη.

Είναι όμως πολύ γελασμένοι αν νομίζουν πως με τέτοιους τρόπους θα εμποδίσουν βάζοντας στα δικά τους «καλούπια», την δράση και την διεκδίκηση των συνδικάτων , του εργατικού και λαϊκού κινήματος . Θα βρίσκουν συνεχώς απάντηση μέσα από το δυνάμωμα της οργάνωσης και της πάλης για τις δικές μας ανάγκες ενάντια σε κάθε λογής σχεδιασμούς για λογαριασμό τω επιχειρηματικών ομίλων. Όλοι στην αυριανή Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση του ΕΚΝΛ-Κυριακή 1η του Μάη στις 10:00πμ στην Κεντρική Πλατεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ