ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΟΔΟΧΟ ΠΗΓΗ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αργυροπουλίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και το περιεχόμενό της, ευχήθηκε δε “πλούσια την ευλογία του αναστάντος Χριστού στους χριστιανούς”.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ μ. Χαρακόπουλος, ο δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας, ο πρόεδρος της κοινότητας Απ. Βογιατζής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Χαρακόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Η ελευθερία να τιμούμε την πίστη και τις παραδόσεις μας, με τον τρόπο που το κάναμε πάντοτε, εύλογα μας προκαλεί αισθήματα ελπίδας και αισιοδοξίας. Γιορτές, όπως αυτή που σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε εδώ στο Αργυροπούλι, προς τιμήν της Παναγίας ως Ζωοδόχου Πηγής, δείχνουν ότι, επιτέλους, έστω και εν μέσω πολλών δυσχερειών, επιστρέφουμε σε μια κανονικότητα της ζωής μας, την οποία στερηθήκαμε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας. Και αυτό είναι το βαθύτερο μήνυμα των εορτών της Εκκλησίας μας.

Όσες και αν είναι οι δυσκολίες, όσα κι αν είναι τα εμπόδια που παρουσιάζονται ενώπιον του ανθρώπου, στο τέλος το φως νικά το σκότος, η ζωή νικά τον θάνατο. Και αυτή η μεγάλη αλήθεια εκδηλώνεται με ένταση και στις λαϊκές μας παραδόσεις, στο τραγούδι και στο χορό, που διαμορφώθηκαν στο διάβα των αιώνων, και εκφράζουν βασικές πλευρές της ελληνορθόδοξης ταυτότητας. Η διατήρηση, επομένως, των παραδόσεών μας δεν είναι “φολκλόρ”, αλλά ένα σημαντικό θεμέλιο επιβίωσης του ίδιου του έθνους μας. Χρόνια Πολλά σε όλους και σε όλες. Και του χρόνου!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ