Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: Ο ΆΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Στις τιμητικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς , οι οποίες έλαβαν χώρα στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Λάρισας, στο στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ», παραβρέθηκε σήμερα η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ νομού Λάρισας , Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά την κατάθεση στεφάνων και την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, η Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

« Με επισημότητα και ιεροτελεστία, τιμήσαμε σήμερα τον Άγιο Γεώργιο, τον ένδοξο προστάτη και Τροπαιοφόρο του Ελληνικού Στρατού. Αξιομνημόνευτο για την Εκκλησία μας, ότι ο Άγιος Γεώργιος, από την απελευθέρωση του ελληνικού Γένους και μετέπειτα, έγινε ο προστάτης και Τροπαιοφόρος Άγιος του Ελληνικού Στρατού.

Είναι γεγονός, ότι μετά από 2 χρόνια αποκλεισμού από κάθε κοινωνική εκδήλωση, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, έχουμε αρχίσει να ξαναβρίσκουμε τους ρυθμούς της κανονικότητας , με την επιστροφή και την οργάνωση τιμητικών εκδηλώσεων.

Ιδιαίτερα στις ανησυχητικές ημέρες που βιώνουμε, από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, εδώ και 2 μήνες, και δυστυχώς με αυτόν να συνεχίζεται , διάχυτες είναι οι ανησυχίες ενός ορατού κινδύνου μιας παγκόσμιας εμπλοκής και σύρραξης , με όλες τις αρνητικές προεκτάσεις και τα επακόλουθα για τη χώρα μας.

Τα Σώματα του Ελληνικού Στρατού, είναι οι «Άτλαντες-Άγγελοι» , που προασπίζονται την ελευθερία της πατρίδας μας και δίνουν τις μάχες τους, κάθε φορά που η περίσταση το καλεί. Είναι τα ελπιδοφόρα νιάτα της Πατρίδας μας που διαφυλάττουν την εδαφική ακεραιότητά μας, που βρίσκονται στις επάλξεις έτοιμα να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους, αγωνιζόμενα ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την Ελλάδα.

Σήμερα είχα τη δυνατότητα να συναντήσω για μια ακόμη φορά το Στρατηγό μας , Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αγγελο Χουδελούδης, τον αρχηγό ΑΤΑ καθώς και όλο το επιτελείο των δυνάμεων στρατού της Λάρισας και νιώθω την ανάγκη να τους συγχαρώ δημόσια για το έργο τους, την τάξη που επικρατεί στο στράτευμα και την αφοσίωσή τους στην Πατρίδα και στη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Εύχομαι, Υγεία και Δύναμη σε όλους , ο Άγιος Γεώργιος να σας προστατεύει και να ενδυναμώνει το έργο του Ελληνικού Στρατού μας, προκειμένου να χαρίζουν σε όλους εμάς ασφάλεια και ευδοκίμηση».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ