ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ

Ανακοίνωση – καταγγελία της ΚΟΒ Νίκαιας Λάρισας του ΚΚΕ

Στις 28/4 σε χωριό του Δήμου Κιλελέρ συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε διακοπή ρεύματος σε οικογένεια με κατάκοιτο άτομο στο σπίτι για οφειλές αγροτικής – επαγγελματικής παροχής!
Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο μια οικογένεια να ζει με κεριά, πόσο μάλλον μέσα στις γιορτές που περισσεύει η ευαισθησία της κυβέρνησης και των αρμόδιων.

Η ευαισθησία είναι μάλλον υποκρισία, το παραπάνω περιστατικό αποτελεί μεγάλη ντροπή. Έχουν τεράστιες ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που προωθούν την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας, την «πράσινη μετάβαση», το «Χρηματιστήριο Ενέργειας», την απολιγνιτοποίηση.

Ο λαός της περιοχής μας δεν μπορεί να ανεχτεί οικογένειες να μένουν χωρίς ρεύμα, άλλες να απειλούνται με διακοπές ρεύματος και άλλες να ματώνουν να πληρώσουν τα υπέρογκα τιμολόγια. Ζούμε τη μεγάλη αντίφαση: Από τη μία το “σκοτάδι” των λαϊκών σπιτιών και από την άλλη η επιχειρηματική δράση, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, η ανταποδοτικότητα των οποίων τα «καλά» βλέπουμε στην τσέπη μας. Την ίδια ώρα τα θησαυροφυλάκια των ομίλων γεμίζουν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα στη συγκεκριμένη οικογένεια και διεκδικούμε:

· Να μην κοπεί σε κανένα λαϊκό σπίτι, σε κανένα μικρό χωράφι ή μικρομάγαζο η παροχή́ Ενέργειας λόγω αδυναμίας πληρωμής. Κανένα εργατικό́ και λαϊκό́ σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό́, τηλέφωνο.

· Κατάργηση του Ειδικού́ Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό́ αέριο και ηλεκτρική́ ενέργεια.

· Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού́ επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).

· Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή́ του ηλεκτρικού́ ρεύματος και του φυσικού́ αεριού.

Όλοι στον αγώνα, κανείς μόνος!

 

 

Απάντηση, Απάντηση σε όλους ήΠροώθηση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ