ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση αύριο Κυριακή στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Η 1η Μαΐου είναι ημέρα τιμής και μνήμης, αλλά και διαχρονικό σύμβολο αγώνων και διεκδικήσεων της εργατικής τάξης. Η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει ημέρα σύμβολο για όλους τους εργαζόμενους ανά την υφήλιο.

Συμπληρώνονται φέτος, την 1η Μαΐου 2022,136 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886, ημερομηνία ορόσημο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.

Όπως τότε, έτσι και σήμερα, οι αγώνες της εργατικής τάξης είναι αγώνες για πρόοδο και ευημερία καθώς και για τη διατήρηση των κεκτημένων, με συναδελφικότητα και αλληλεγγύη.

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

Εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα τιμούν την εργατική Πρωτομαγιά. Σε όλο τον κόσμο, η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη σε όσους αγωνίστηκαν και σε όσους έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους, διεκδικώντας καλύτερες και ,κυρίως, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Η εργασία αποτελεί, χάρη και στη θυσία αυτών των ανθρώπων, ένα από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχουν βάλει στο στόχαστρο όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που, κατά καιρούς, ψήφισαν, κατήργησαν κεκτημένα δικαιώματα αιώνων.

Η σημερινή κυβέρνηση, με τη σειρά της, διαλύει τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση.
Πέρα, όμως, από τα αντιλαϊκά νομοθετήματα εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή. Πρόεδροι δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστικά στελέχη σύρονται στα δικαστήρια, προκειμένου να καμφθεί κάθε είδους αντίδραση στην πολιτική της.

Την ώρα που η ακρίβεια εκτινάσσει τις τιμές των προϊόντων στα ύψη και ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 10% ,η Κυβέρνηση δεν συζητά καν καμιά αύξηση για τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα, σε αντίθεση με του Ιδιωτικό Τομέα, οδηγώντας τους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν να συνεχίσουν να πληρώνουν αυτοί τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί, στα είδη λαϊκής ανάγκης.

Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας .
Το αίτημα της Γενικής Απεργίας της 6ης Απριλίου: «Αυξήσεις ΤΩΡΑ για να ζούμε με αξιοπρέπεια», είναι κυρίαρχο στις κινητοποιήσεις μας και θα το διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17

Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού

Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.

Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του υγειονομικού προσωπικού.

Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Όλοι μας οφείλουμε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται.
Το ν.τ. ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας θα τιμήσει την εργατική Πρωτομαγιά ,την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 στις 10:30 π.μ. , με συγκέντρωση και κατάθεση στεφάνων,από σωματεία και φορείς του νομού , στο μνημείο της πλατείας Ρήγα Φεραίου (πρώην Νομαρχίας).

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι ημέρα μνήμης και τιμής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ