ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ

Δήλωση Κρίκη Πέτρου, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Λαρισαίων

Από το πρωί του Σαββάτου η πόλη της Λάρισας βιώνει μια απέραντη κυκλοφοριακή ταλαιπωρία. Παραμονές πρωτομαγιάς με την αγορά ανοιχτή και με χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να προσπαθούν για το μεροκάματο, η πόλη έχει μπλοκαριστεί κυριολεκτικά από την κυκλοφοριακές αλλαγές που έχουν επιβληθεί για την διεξαγωγή του Διεθνούς ποδηλατικού γύρου.

Μπορεί ο κ. Καλογιάννης μαζί με τον κ. Υπουργό και τον κ. Αγοραστό να απολαμβάνουν τις ποδηλατοβόλτες τους στο κέντρο της πόλης, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο για χιλιάδες Λαρισαίους εργαζόμενους και βιοπαλαιστές που από το πρωί του Σαββάτου βιώνουν μια απέραντη ταλαιπωρία. Κι’ αυτό γιατί οι όποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν σχεδιαστεί εντός του αστικού ιστού έχουν εγκλωβίσει εκατοντάδες οδηγούς και επαγγελματίες, καθώς αρκετοί κάνουν κύκλους μέσα στην πόλη και δεν υπάρχει σχέδιο για να φτάσουν όχι μόνο στις δουλειές τους, αλλά και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Γιάννουλης που ορισμένοι πλέον επιστρέφουν και με τα πόδια, ενώ άλλοι παίρνουν τον κόμβο Γυρτώνης για να προσεγγίσουν την πόλη από Τύρναβο και τα γύρω χωριά και μιλάμε για χιλιόμετρα ταλαιπωρίας έξω από την πόλη.

Όλο αυτό το μπάχαλο φέρει την υπογραφή της δημοτικής αρχής Λάρισας, της περιφερειακής αρχής, της αστυνομικής διεύθυνσης και των συνδιοργανωτών της συγκεκριμένης φιέστας.

Γιατί όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά μπροστά στα κέρδη των επαγγελματικών ομάδων του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, των τουριστικών πρακτορείων και των μεγάλων χορηγών δεν υπολογίζουν τίποτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ