ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Β. Κόκκαλη

Για μία Εργατική Πρωτομαγιά σε εποχή διόγκωσης των ανισοτήτων και έλλειψης κοινωνικής πολιτικής, κάνει λόγο ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή το σημερινό εορτασμό.

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης αναφέρει: «Ο Εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς φέτος στέλνει ένα εξαιρετικά επίκαιρο μήνυμα αφού έρχεται σε μία περίοδο βαθιάς αμφισβήτησης των εναπομεινασών εργασιακών κεκτημένων, διόγκωσης των ανισοτήτων και έλλειψης ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής από την κυβέρνηση.

Με μία επικοινωνιακή πομφόλυγα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού, παριστάνοντας βέβαια τον ανίδεο ότι αυτή δεν πρόκειται να φθάσει στον εργαζόμενο για πολλούς λόγους: Για την εργασιακή ζούγκλα που ανέχεται η νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή του, αλλά και για τη λαίλαπα των ανατιμήσεων που έχουν εκτινάξει τον πληθωρισμό και έχουν συρρικνώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα των πολιτών.

Καλό μήνα λοιπόν, με την ελπίδα σύντομα η χώρα να γυρίσει σελίδα σε μία νέα εποχή με κοινωνικό πρόσημο και πρωταγωνιστή τον άνθρωπο, πάνω και πέρα από κάθε κέρδος.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ