ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ” ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μία παραγωγή που είναι αφιερωμένη στην Εργατική Πρωτομαγιά ανέβασε πριν από λίγα λεπτά στο κανάλι του στο youtube το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Σε ανακοίνωση του παραρτήματος για την παραγωγή που έχει τίτλο “κοινωνικό – εργατικό τραγούδι” και έκανε πρεμιέρα στις 9.15 μ.μ. σήμερα, αναφέρονται τα εξής:

“Την παραγωγή τη διαμορφώσαμε με την βοήθεια της έκδοσης «Γεια σου περήφανη και αθάνατη εργατιά / Μια διαδρομή στο εργατικό – κοινωνικό τραγούδι» που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2000 από το αρχείο ιστορίας συνδικάτων της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Κουνάδη, ερευνητή του ελληνικού τραγουδιού.

Η ελευθερία της έκφρασης που έχει το τραγούδι, η δυνατότητα να εξιστορήσει και ταυτόχρονα να καταγράψει ή να κρίνει ένα ιστορικό γεγονός, μαζί με τις αποχρώσεις των συναισθημάτων που προκαλεί ο μουσικός ρυθμός του, μπορεί να μας μεταφέρει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα κάθε εποχής κοινωνικών αγώνων.

Είναι και αυτή η παραγωγή κομμάτι της πλούσιας πολιτιστικής δραστηριότητας που ξεκινάμε με αφετηρία την 1η Μάη γιατί η τέχνη είναι ανάγκη και αποκούμπι για τον λαό μας. Αυτήν η πολύμορφη δραστηριότητα θα κορυφωθεί το καλοκαίρι με μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στο βίντεο συμμετέχουν οι συνάδελφοι:
Χρήστος Βλαχοστέργιος
Γιώργος Γάλλος
Πάνος Κράιας
Αστέρης Κωνσταντίνου
Γιώργος Μαγαλιός
Σπύρος Μαγαλιός
Στέλιος Παπαδόντας
Φώτης Παπανικολάου
Δημήτρης Πατούλιας
Παναγιώτης Σδάλης
Θεολόγης Σίκαλος
Αχιλλέας Σίμος
Βαγγέλης Τσιμπανούδης
Δημήτρης Φωτίου
Γιάννης Χατζής
Για τις ανάγκες της παραγωγής στο βίντεο μιλάνε ο Σπύρος Μαγαλιός, μέλος της Διοίκησης του παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ και ο Γιάννης Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ