ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ

To (ντροπιαστικό) αφήγημα της ΚΕΔΕ ότι η εγκύκλιος Τσακλόγλου δεν προβλέπει διπλές συντάξεις για αιρετούς, κυρίως, προ το 2013, αποδομεί με ανάρτησή του στην σελίδα του στο fb αλλά και με συνέντευξή του Kontra  ο εργατολόγος και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας.

Και εξηγεί: «Με μια αυθαίρετη ερμηνεία, δίχως ρητή διάταξη νόμου, επικαλούμενος μια άσχετη γνωμοδότηση (ΝΣΚ 233/2017 που αναφέρεται σε επαναχορήγηση σύνταξης στον ΠτΔ, που ούτε εκλέγεται, ούτε διατηρεί υπαλληλική σχέση με το Δημόσιο και στην οποία  είχε αντιδράσει ο Πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΝΣΚ), κόντρα στις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας και με ξεκάθαρη πολιτική εντολή «άνωθεν» να το πράξει(είναι χαρακτηριστικό ότι, για μια ερμηνευτική εγκύκλιο, υπογράφει ο ίδιος ο υφυπουργός!), κάνει πανάκριβο προεκλογικό «ρουσφέτι» σε ημέτερους, που φυσικά, θα τρέξουν και την προεκλογική εκστρατεία στις τοπικές κοινωνίες, τον επόμενο χρόνο.

Την ίδια ώρα η χριστουγεννιάτικη «εγκύκλιος Τσακλόγλου» που κόβει τις δυο εθνικές συντάξεις, σε χήρες και αναπήρους,  φυσικά δεν έχει ανακληθεί και άρα είναι σε ισχύ.

Την ίδια ώρα οι συνταξιούχοι των 600 και 1 ευρώ δεν πήραν φράγκο από την επιταγή του Πάσχα, ενώ άλλοι 675.000  από τους 2.500.000  συνταξιούχους, έκαναν «πλουσιοπάροχες» γιορτές με ένα 200αρικο.

Τελικά ο μάγκας, δεν είναι καθόλου τζάμπας, όταν πρόκειται να «κεράσει» τους δικούς του…», καταλήγει ο κ. Τεμπονέρας.

Μάλιστα, σε άλλη του ανάρτηση χλευάζει την ΚΕΔΕ για τα ευχαριστήρια στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Παραθέτω επί λέξει, το καταληκτικό απόσπασμα, από την  ευχαριστήρια ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων(ΚΕΔΕ) για τη προεκλογική, ρουσφετολογική, δεύτερη σύνταξη, που χορήγησε η κυβέρνηση, σε πρώην και νυν γαλάζιους και πράσινους αιρετούς:

«Τέλος, θέλουμε με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσουμε δημόσια, τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτη Τσακλόγλου, γιατί αντιμετώπισαν το αίτημα της ΚΕΔΕ με υπευθυνότητα και ρεαλισμό κι έδωσαν μια αυτονόητη λύση, που κανείς μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να δώσει»…!

Αναμένω και την σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, για το τσεκούρι στις συντάξεις των χήρων και των αναπήρων αλλά  και για τους  υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος προς τους δημότες, που προκαλούν εγκεφαλικά», καταλήγει ο κ. Τεμπονέρας και δημοσιεύει την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Kontra, με τον Γιώργο Μελιγγώνη.

aftodioikisi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ