ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Η Μαρία Παιδή – Νασίκα, δημοτική σύμβουλος της Συν Πολιτείας με αφορμή τον διεθνή ποδηλατικό γύρο

Όταν στο δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίαση του Μαρτίου τρέχοντος έτους ψήφισα για τη συμμετοχή του δήμου στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο που διέτρεξε τη χώρα πίστεψα ότι θα ήταν μίας πρώτης τάξης ευκαιρία για τον τόπο μας και τους δημότες και κυρίως για τη νέα γενιά να ενημερωθεί για το ποδήλατο, να αγκαλιάσει την ποδηλασία και να συμμετάσχει σε δράσεις που θα εκτυλισσόταν παράλληλα ή και πριν τον αγώνα και γενικά να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα που αφορούν την ποδηλατοάθληση.

Δυστυχώς διαψεύστηκα οικτρά αφού σε αντίθεση με άλλους δήμους όπως ο δήμος Λαρισαίων και ο δήμος Κιλελέρ, από όπου επίσης πέρασε ο διεθνής ποδηλατικός γύρος, στον τόπο μας δεν είδαμε ούτε μία πρόδρομη ή παράλληλη δράση.

Είμασταν για μια ακόμη φορά οι φτωχοί συγγενείς μιας σπουδαίας γιορτής για την οποία ελάχιστοι ενημερώθηκαν και ακόμη λιγότεροι συμμετείχαν.

Λυπήθηκα σαν κάτοικος του Τυρνάβου πρωταρχικά και ύστερα ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου που ο δήμος μου θύμισε για πολλοστή φορά απομακρυσμένη κοινότητα ανίκανη να διοργανώσει μία δράση όπως άλλωστε γίνεται τα τελευταία χρόνια που βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου παρακμή σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού.

Λυπάμαι σαν δημότης και κυριολεκτικά ζηλεύω τους γειτονικούς δήμους στους οποίους αναπτύσσονται συνεχώς πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις στις οποίες ο δήμος είναι υποστηρικτής, συνδιοργανωτής και αρωγός.

Λυπάμαι σαν δημοτική σύμβουλος που ο δήμος μας διάγει έναν πολιτιστικό μεσαίωνα και το μόνο που ακούμε σας επωδό του δημάρχου είναι ότι φταίει ο κορωνοϊός λες και κορωνοϊός υπάρχει μόνο στα όρια του δήμου Τυρνάβου, αφού γύρω μας (δήμοι Ελασσόνας, Λαρισαίων, Τεμπών) συχνά πυκνά γίνονται εκδηλώσεις που αγκαλιάζει ο κόσμος και παράλληλα αναδεικνύουν το ρόλο που θα πρέπει να έχει μία δημοτική αρχή σε θέματα προώθησης του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Και ενώ γύρω μας συμβαίνουν όλα αυτά εμείς στο δήμο Τυρνάβου με το μόνο που ασχολούμαστε είναι όχι το πώς θα στηρίξουμε τους φορείς του πολιτισμού, αλλά το πώς θα τους πολεμήσουμε.

Βλέπε φιλαρμονική και πάει λέγοντας.

Κλείνοντας κύριε δήμαρχε θα πρέπει να σας πω ότι ντράπηκα σαν δημότης και σαν δημοτική σύμβουλος όταν είδα σε τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα τον εκφωνητή να λέει ότι ποδηλάτης που έτρεχε στη διαδρομή προς την πλατεία χτύπησε σε κλαδιά δένδρου που δεν είχε κλαδευτεί γιατί δεν φροντίσατε να καθαρίσετε όλη τη διαδρομή, ή όταν είδα στιγμιότυπο το οποίο έδειχνε πινακίδα κυκλοφορίας με τη λέξη Τύρναβος να είναι κρυμμένη στα χόρτα.

Αυτή είναι η διαφήμιση για την οποία ο δήμος κ. Δήμαρχε πλήρωσε 14.400 €, για να μην πω ότι δεν φροντίσατε να γράψετε μία πινακίδα που να καλωσορίζει τους αθλητές και τους συνοδούς τους στην πόλη, να προσφέρετε τοπικά εδέσματα στους συμμετέχοντες και να αναδείξετε τον τόπο μας και τις παραγωγές του.

Δυστυχώς αποδεικνύετε κ. δήμαρχε ότι δεν μπορείτε να διοργανώσετε εκδηλώσεις, να προβάλετε τον τόπο μας και σας αρκούν κάποιες σέλφι με πρωταγωνιστές δράσεων και αγώνων.

Κύριε δήμαρχε δεν αξίζει στον τόπο μας τέτοια συμπεριφορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ