ΠΟΝΤΙΚΙ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΣΤΟ Α.Π. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μια απαράδεκτη εικόνα μέσα από την κουζίνα της Λέσχης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έρχεται στη δημοσιότητα από βίντεο που ανήρτησαν φοιτητικά σχήματα στα social media.

Όπως διακρίνεται και από το βίντεο, ένα ποντίκι… βολτάρει στην κουζίνα της Λέσχης, εικόνα που μόνο ντροπή προκαλεί. Οι φοιτητές του πανεπιστημίου ήρθαν αντιμέτωποι με το δυσάρεστο αυτό θέαμα όταν αντέδρασαν στην απόφαση της εργολαβίας που έχει αναλάβει τη σίτιση στη Λέσχη να κατεβάσει τα ρολά σε φοιτητές που δεν είχαν πάνω τους την κάρτα σίτισης για να μπορούν να προμηθευτούν φαγητό, με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσουν. Οι φοιτητές πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, ανέβασαν τα ρολά και ανέλαβαν μόνοι τους να μοιράσουν το φαγητό, μια κίνηση που προκάλεσε μικροένταση. Τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κατάσταση που επικρατούσε στην κουζίνα.

Η φοιτητική οργάνωση ΑΡΕΝ Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ότι «κάναμε το αυτονόητο όταν μας έλεγε η εργολαβία πως δεν θα φάμε, πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, σηκώσαμε τα κατεβασμένα ρολά και πιάσαμε τις κατσαρόλες συνεχίζοντας την διανομή. Όταν μπήκαμε στην κουζίνα της λέσχης η κατάσταση ήταν τραγική, με χαλασμένα φαγητά μέσα σε κατσαρόλες, είδαμε ακόμη και αρουραίο! Να κόβει βόλτες μέσα στην κουζίνα!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα Δευτέρα 2/5 οι φοιτητ(ρι)ές του ΑΠΘ που πήγαμε να φάμε το μεσημεριανό μας στην φοιτητική λέσχη ΑΠΘ βρεθήκαμε αποκλεισμένοι από αυτή καθώς η εργολαβία αποφάσισε πως πλέον δεν θα μπορούμε να τρώμε όλοι/ες στην λέσχη, αλλά μόνο όσοι/ες έχουν κάρτα σίτισης, κάτι το οποίο θα έχει και ως αποτέλεσμα πως όσοι/ες δεν κατέχουν θα πρέπει να πληρώνουν για το φαγητό τους στην λέσχη! Απέναντι σε αυτό υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους/ις παρευρισκόμενους/ες φοιτητ(ρι)ές με τον εργολάβο να κατεβάζει τα ρολά στις διανομές και να αφήνει νηστικους/ες τους/ις φοιτητ(ρι)ές.

Εδώ και χρόνια πρυτανεία/υπουργείο/εργολαβία προσπαθούν να χτυπήσουν την δωρεάν σίτιση. Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι/ες με τεράστιες ουρές για ένα πιάτο φαγητό, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αξιοπρεπής μερίδα. Με την χρηματοδότηση στη λέσχη του ΑΠΘ να έχει μειωθεί στο 60%!

Έτσι, φαίνεται ξεκάθαρα και η στόχευση του υπουργείου όσον αφορά την φοιτητική μέριμνα.

Σήμερα κάναμε το αυτονόητο όταν μας έλεγε η εργολαβία πως δεν θα φάμε,πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, σηκώσαμε τα κατεβασμένα ρολά και πιάσαμε τις κατσαρόλες συνεχίζοντας την διανομή. Όταν μπήκαμε στην κουζίνα της λέσχης η κατάσταση ήταν τραγική, με χαλασμένα φαγητά μέσα σε κατσαρόλες, είδαμε ακόμη και αρουραίο! Να κόβει βόλτες μέσα στην κουζίνα!».

Οι φοιτητές καλούν σήμερα σε διαμαρτυρία στις 12:00 για να διεκδικήσουν τη δωρεάν σίτιση στη Λέσχη του ΑΠΘ.

Απολύμανση μέσα στις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την εργαζόμενη της Λέσχης, μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί απολύμανση, καθώς, όπως αναφέρει η ίδια, από σήμερα Τρίτη χιλιάδες φοιτητές επιστρέφουν στη βάση τους και κατά συνέπεια πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ