ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Δημήτρης Κοντελές, μέλος της Αγωνιστικής Παρέμβασης στο  Δ.Σ ΕΛΜΕ Λάρισας, πρ. αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας

Ξεκινάνε οι υπηρεσιακές μεταβολές για  το 2022 , και κανένας/καμια εκπαιδευτικός δε γνωρίζει βασικά στοιχεία έτσι ώστε  να υπάρξουν κανόνες διαφάνειας στις τοποθετήσεις.  Δεν έχουν εικόνα πως προέκυψαν τα κενά –πλεονάσματα και οι  υπεραριθμίες ούτε στο ίδιο τους το σχολείο!!! Πόσο μάλλον στο σύνολο των σχολείων.

Διοίκηση και  ψευτοαιρετοί -όπως και την προηγούμενη χρονιά- με όχημα το όριο των  20 προτιμήσεων θα προσπαθήσουν να κάνουν τα ρουσφέτια τους.  Οι υπηρεσιακές μεταβολές θα γίνουν και φέτος με όρους «λόττο», γιατί με  τις 20  προτιμήσεις είναι  αδύνατον να δηλωθούν π.χ  και  κενά που τυχόν θα προκύψουν από  βελτιώσεις. Γιατί υπάρχει  μόνο μια περιοχή,   η Α Λάρισας  (και όχι Α,Β,Γ και Δ όπως παλαιότερα )με 88 σχολεία  και  με δεκάδες  οργανικά κενά -ελέω μόνιμων διορισμών- συν τα κενά που θα «προκύψουν» από τις βελτιώσεις. Δεν θα κουραστούμε να το  λέμε ότι όσο στο υπηρεσιακό συμβούλιο ( ΠΥΣΔΕ) ήταν οι αιρετοί των παρεμβάσεων, δημοσιοποιούσαν τους  πίνακες Α, τα μόρια και τις προτιμήσεις των συναδέλφων-ισσων  που έπαιρναν μέρος στις υπηρεσιακές μεταβολές,  και  είχαν επιβάλει να μην υπάρχει όριο προτιμήσεων. Καμία ένσταση(2015-2020) δεν έγινε για όλα αυτά, γιατί υπήρχε ενημέρωση ,διαφάνεια και έλεγχος από όλους και όλες,  και ο πρώην αιρετός  της ΔΑΚΕ και νυν ψευτοαιρετός των ΑΔΗΚ ,με τις ευλογίες της Κεραμέως, κ. Κοντσιώτης ήταν μια  θλιβερή μειοψηφία. Τώρα μαζί με την διοίκηση επαναφέρουν τις 20 προτιμήσεις. Ποιους νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

Επίσης, έχει  έρθει στα σχολεία και έχει  αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ  ο πίνακας με τα ονόματα και τα μόρια των εκπαιδευτικών  που έχουν κάνει αίτηση για βελτίωση και οριστική τοποθέτηση. (Εδώ κατά έναν περίεργο τρόπο δεν μιλάει κανείς -και καλά κάνει – για προσωπικά δεδομένα, σε έναν πίνακα που υπάρχουν πλήρη στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, αριθμός τέκνων, μορίων συνθηκών διαβίωσης κλπ, ενώ οι  πίνακες Α στους οποίους υπάρχουν μόνο αριθμοί ωρών , λεκτικά ειδικοτήτων κλπ, είναι επτασφράγιστο μυστικό. Περίεργα πράματα!!!).  Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι σε αυτόν τον πίνακα υπάρχουν λάθη.  Γνωρίζουμε επίσης-από συναδέλφους- ότι έχει ενημερωθεί  και η ΔΔΕ. Όμως έχουν   περάσει δύο μήνες και η διοίκηση δεν έχει κάνει διόρθωση και  ανακοινοποίηση του πίνακα.

Είναι αυτονόητο δικαίωμα του κάθε εκπαιδευτικού να γνωρίζει τα πάντα γύρω από την διαδικασία  των υπηρεσιακών του μεταβολών. Να έχει στην διάθεσή του( στον υπολογιστή του) όλα τα στοιχεία  όταν θα κάνει την δήλωσή του, να μην υπάρχει περιορισμός στις προτιμήσεις των σχολείων, να έχει την δυνατότητα  να ελέγχει   την όλη διαδικασία. Η τεχνολογία σήμερα το επιτρέπει. Όμως στην εποχή της σαρωτικής φτώχειας, από την κυβέρνηση της Ν.Δ, με τα απανωτά κύματα της ακρίβειας, τις αυξήσεις – φωτιά στους λογαριασμούς του ρεύματος και στα καύσιμα που λεηλατούν τα εισοδήματά μας, ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα ενημέρωσης και διαφάνειας γίνονται όπλα χειραγώγησης  και εκβιασμών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ