ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ: ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΙΤΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

Επιστολή του τοπικού συμβούλου Αμπελώνα, εκλεγμένου με τη Δράση Πολιτών

Η προσφορά της δημοτικής Αρχής του κ. Κόκουρα στους μικρούς Αμπελωνίτες είναι ανεκτίμητη. Για παράδειγμα, οι μικροί μαθητές του Α’ Νηπιαγωγείου διδάσκονται από τη δημοτική Αρχή για το περιβάλλον της ζούγκλας, των ερπετών , των κροκοδείλων , των άλλων αγρίων ζώων και πτηνών, καθώς ακριβώς δίπλα τους φύεται η βλάστηση του Αμαζονίου.

Κατά τον κ. Κόκουρα, τον δήμαρχο της ασχετοσύνης και της ανικανότητας , κακώς οι γονείς και κηδεμόνες των μικρών μαθητών διαμαρτύρονται και φωνάζουν. Αφού τα παιδιά τους μαθαίνουν για τη Φύση τόσα ωραία πράγματα, και μάλιστα κατά τρόπο βιωματικό, προς τι οι διαμαρτυρίες και τα φάσκελα προς τη δημοτική Αρχή ;

Οι φωτογραφίες, άλλωστε , δείχνουν τόσο όμορφο το περιβάλλον της ζούγκλας του Αμαζονίου. Τώρα , βέβαια , εάν φίδια ή άλλα ερπετά τρομάζουν τους μικρούς Αμπελωνίτες, δεν έχει μεγάλη σημασία για τους αρμόδιους του Δήμου. Σημασία για αυτούς έχει η βιωματική διδασκαλία , που είναι και ο πλέον σύγχρονος τρόπος μάθησης.

Εξάλλου, ο κ. Κόκουρας έχει ένα ευρύτερο όνειρο : θέλει να μετατρέψει ολόκληρο τον Αμπελώνα σε έναν μεγάλο βοτανικό κήπο, μέσα στον οποίο θα συμβιώνουν αρμονικά όλα τα είδη της άγριας χλωρίδας και πανίδας .

Γι αυτό, αγαπητοί συνδημότες, αφήστε τον άνθρωπο στον ύπνο του. Μην τον ενοχλείτε με τα αυτονόητα , όπως είναι ο κατά προτεραιότητα καθαρισμός των Σχολείων. Αυτά είναι ανούσιες λεπτομέρειες για τον μεγάλο τιμονιέρη του Δήμου μας. Αυτός έχει για μας, που δεν έχουμε τη δική του ευφυία , μεγάλα όνειρα, τα οποία και πρέπει να σεβαστούμε.

Ας προσέξει, όμως , γιατί τα όνειρα ενίοτε μετατρέπονται σε εφιάλτες. Ιδιαίτερα δε αυτό συμβαίνει σε περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων και τότε δεν θα … φταίει ο δημότης του Αμπελώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ