ΣΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ Ο ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για την πορεία της διαδικασίας αποζημίωσης πληγέντων αγροτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου το 2021, είχε ο πρώην πρόεδρος της νομαρχιακής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Καπετάνος, κατά τη συνάντησή του με το νέο προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατανουλίων κ. Δημήτρης Ρίζος και εκπρόσωποι του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Αφού υπήρξαν οι ανάλογες ευχές προς τον κ. Σπυρόπουλο για καλή θητεία στη νέα του θέση, ακολούθησε η σχετική ενημέρωση από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας για όλα τα θέματα και φυσικά για τη διαδικασία των αποζημιώσεων.

Κατόπιν συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα πορίσματα του ΕΛΓΑ μετά τις καταστροφές που υπέστησαν οι αγρότες της περιοχής και των γύρω χωριών του Τυρνάβου το 2021.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Καπετάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ μαζί με αγρότες από την περιοχή του Τυρνάβου, για την πορεία της διαδικασίας αποζημίωσης για καταστροφές που έλαβαν χώρα το περασμένο έτος, από το νέο προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Σπύρο Σπυρόπουλο.

Τα τελευταία τρία χρόνια καταβάλλεται μία σημαντική προσπάθεια να αυξηθεί ο βαθμός συνέπειας του ασφαλιστικού φορέα προς τους αγρότες, πολλώ δε μάλλον όταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλέον τείνουν να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Παρά τις αλλεπάλληλες καταστροφές, ο ΕΛΓΑ ανταποκρίνεται σε υψηλό βαθμό στις αυξημένες ανάγκες του πρωτογενούς τομέα.

Επ’ αφορμή της συνάντησης, θέλω επίσης να ευχηθώ στον κ. Σπυρόπουλο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ