ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ

Συνδιοργανώνεται από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου 2022, στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Το προσωπικό της Μονάδας Πρόληψης Θαλασσαιμίας του ΓΝΛ μαζί με εθελοντές θα βρίσκονται στην Πλατεία Ταχυδρομείου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι μοιράζοντας έντυπο υλικό για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη θαλασσαιμία ή μεσογειακή αναιμία.

Η θαλασσαιμία είναι μία κληρονομική νόσος που μεταβιβάζεται από τους γονείς στα παιδιά. Το ποσοστό των φορέων θαλασσαιμίας στη Θεσσαλία είναι υψηλό όπως και ο αριθμός των ασθενών, των οποίων βασικό κομμάτι της θεραπείας τους είναι οι μεταγγίσεις αίματος.

Η εκδήλωση αποσκοπεί στο να ενημερωθούν οι πολίτες της Λάρισας αλλά και οι επισκέπτες σχετικά με τη νόσο της θαλασσαιμίας και τη σημασία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιπλέον αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω της μετάδοσης της γνώσης σε άλλους ανθρώπους αλλά και στην ανάδειξη της σημασίας της φροντίδας των ασθενών με θαλασσαιμία, παρέχοντάς τους το βασικότερο αγαθό, το αίμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ