Ο 13ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΚΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

Ο 13χρονος Γιώργος Τσάκνης από την Καρίτσα του Δήμου Αγιάς μαθητής του Γυμνασίου Πυργετού, είναι ο πιο μικρός αθλητής στην Θεσσαλία που ολοκλήρωσε τον εικονικό παγκόσμιο Μαραθώνιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πρόκειται για τον εικονικό Μαραθώνιο της PACER της μεγαλύτερης παγκόσμιας πλατφόρμας διοργάνωσης εικονικών αγώνων με έδρα την Νέα Υόρκη.

Μέσα από το πρόγραμμα που ο καθένας μπορεί να ‘κατεβάσει’ στο κινητό του ο συμμετέχων μπορεί να ολοκληρώσει τον αγώνα σε περισσότερες από μία ημέρες, δίνοντας έτσι την δυνατότητα να συμμετέχουν ακόμα και άτομα μεγάλης ηλικίας, άτομα με κινητικές ιδιαιτερότητες, μη αθλητές αλλά κυρίως παιδιά που μυήθηκαν σε αυτό το νέο είδος πρόκλησης όπως ο μαθητής Γιώργος Τσάκνης.

“Οταν έμαθα για τον Μαραθώνιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου η αλήθεια είναι πως ενθουσιάστηκα. Μόλις όμως διάβασα πως πρέπει να διανύσω 42 χιλιόμετρα, η αλήθεια είναι πως πανικοβλήθηκα. Το βαλα στόχο όμως να ξεπεράσω την φοβία μου και να το ολοκληρώσω. Εβαλα στην πλατφόρμα 25 ημέρες για να τα καταφέρω, και τον ολοκλήρωσα σε μόλις 4 ημέρες. Πως νοιώθω; Ξεπέρασα τον εαυτό μου και τις αντοχές μου. Τώρα πάω για τον επόμενο των 100 χιλιομέτρων” είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσάκνης φορώντας το επιβλητικό συλλεκτικό μετάλλιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ