ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τεμπών στο Αντλιοστάσιο στο Μακρυχώρι, πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δήμου Τεμπών, υπό την προεδρεία του Δημάρχου Τεμπών κ. Γεωργίου Μανώλη, με σκοπό τον σχεδιασμό δράσεων πρόληψης για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

Ο Δήμαρχος ανέφερε την απαρχή της αντιπυρικής περιόδου , η οποία ξεκίνησε επίσημα στη χώρα μας την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. Ακόμη, τόνισε τη σημασία της συνεδρίασης με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα αντιπυρικής προστασίας.

Επίσης, πρόσθεσε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας των τοπικών Προέδρων και την ενεργή συμμετοχή και την υπευθυνότητας των πολιτών για ενδεχόμενη επέμβαση σε θέματα φωτιάς και της συνεργασίας μεταξύ τους για την αποφυγή οποιουδήποτε ατυχούς συμβάντος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Νικολάου, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών κ. Σταύρος Ευαγγελίδης, ο Διοικητής του 3ου Πυροσβεστκού Σταθμού Αντιπύραρχος κ. Δημήτριος Κουλούλας, η αναπληρωτής Δασάρχης Λάρισας κα Αναστασία Μπάκαβου, και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αιγάνης, Αμπελακίων, Γόννων, Ευαγγελισμού, Ιτέας, Καλοχωρίου, Καλλιπεύκης, Νέσσωνος, Ραψάνης, Όσσας και Συκουρίου και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Συκουρίου κ. Χαρίλαος Καλότυχος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, απευθύνει ισχυρή σύσταση στους συμπολίτες:

● Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά

● Να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και τον ημερήσιο κίνδυνο πυρκαγιάς, σε περίπτωση εκτέλεσης εργασιών υπαίθρου

● Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.fireservice.gr, στις επίσημες σελίδες του Πυροσβεστικού Σώματος και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Τεμπών www.dimostemopon.gr

● Να αναζητούν οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι πρόσθετοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή ενάρξεως και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ μέτρων πυροπροστασίας, κυρίως σε υπαίθριες εργασίες. Επισημαίνουμε ότι, η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στα ανωτέρω, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά:

● Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο 199 ή στο 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες για:
– την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε
– το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς
– την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
– το είδος της βλάστησης που καίγεται

● Απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών

● Διευκολύνετε την πρόσβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων

Τέλος, ο Δήμαρχος Τεμπών τόνισε τη μεγάλη σημασία προστασίας της ανθρώπινης ζωής και διαφύλαξης του φυσικού τοπικού πλούτου!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ