ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Ως «ζήτημα ζωής και θανάτου» χαρακτηρίζει την ανάγκη να μην επιστραφεί το υπόλοιπο της επιστρεπτέας προκαταβολής από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής: «Αποτελεί αδήριτη ανάγκη, ζήτημα ζωής και θανάτου, στο οριακό σημείο που έχει φθάσει σήμερα η Ελληνική οικονομία, να μην επιστραφεί το υπόλοιπο της επιστρεπτέας προκαταβολής από τους υπόχρεους επιχειρηματίες.

Δε μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να παριστάνει τον λωτοφάγο και να ξεχνά ότι ήταν η εστίαση που πλήρωσε δύο χρόνια τώρα το «μάρμαρο» της πανδημίας με κλειστά μαγαζιά για σχεδόν ενάμιση χρόνο. Είναι και πάλι οι ίδιοι άνθρωποι που καλούνται να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, την ώρα όμως που το κράτος αρνείται να τους διευκολύνει στα αυτονόητα, δίνοντάς τους 120 δόσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία και ενώ τα ενοίκια στα καταστήματά τους παραμένουν «ακατέβατα».

Η κυβέρνηση δε μπορεί άλλο να παραμένει με το κεφάλι χωμένο στην άμμο και να προσποιείται πως όλα βαίνουν καλώς. Αντί λοιπόν να χύνει κροκοδείλια δάκρυα, το  λιγότερο που μπορεί να κάνει για να στηρίξει έμπρακτα τον μικρομεσαίο επιχειρηματία και τον εργαζόμενο, είναι να αποφασίσει τη μη απόδοση του υπολοίπου της επιστρεπτέας προκαταβολής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ