ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στις 7 & 8 Μαΐου στην πλατεία Ταχυδρομείου. Το προσωπικό της Μονάδας Πρόληψης Θαλασσαιμίας  μαζί με εθελοντές θα βρίσκονται από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι μοιράζοντας έντυπο υλικό για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τη θαλασσαιμία.

Η θαλασσαιμία είναι μία κληρονομική νόσος που μεταβιβάζεται από τους γονείς στα παιδιά. Το  ποσοστό των φορέων θαλασσαιμίας στη Θεσσαλία είναι υψηλό αλλά και οι ασθενείς, των οποίων βασικό κομμάτι της θεραπείας τους είναι οι μεταγγίσεις αίματος.

Με την εκδήλωση αυτή στοχεύουμε στο να ενημερωθούν οι πολίτες της Λάρισας αλλά και οι επισκέπτες σχετικά με τη νόσο της θαλασσαιμίας και τη σημασία της σε παγκόσμιο επίπεδο και να ευαισθητοποιηθούν μέσω της μετάδοσης της γνώσης σε άλλους ανθρώπους αλλά και της φροντίδας των ασθενών με θαλασσαιμία παρέχοντάς τους το βασικότερο αγαθό, το αίμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ