ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΧΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Ο 7ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή, που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των οργανωτών, πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, ο 7ος Ποδηλατικός Γύρος του Αμπελώνα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας.

Ο ποδηλατικός γύρος εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την παραπέρα καλλιέργεια και διάδοση της ιδέας και του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μεταξύ των κατοίκων του Αμπελώνα και της γύρω περιοχής και αποτελεί θεσμό.

Στον ποδηλατικό γύρο συμμετείχαν περισσότεροι από 550 ποδηλάτες, μαθητές των σχολείων του Αμπελώνα με τους Διευθυντές, το διδακτικό προσωπικό, γονείς και αρκετούς κατοίκους φίλους και φίλες του ποδηλάτου και της αιμοδοσίας, που φορώντας άσπρα και κόκκινα καπέλα προσφορά του Συλλόγου, και μπλουζάκια προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας και κρατώντας κόκκινα μπαλόνια προσφορά των Ανθοπωλείων Γκόλτσιου  μετέφεραν παντού ηχηρό το μήνυμα της αιμοδοσίας με το διπλό στόχο:

Ø Να εμπνεύσουν στους νέους την αγάπη προς το ποδήλατο, που αποτελεί το κατεξοχήν φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο και

Ø Να διαδώσουν ακόμη περισσότερο στους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής την ιδέα και το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή του Ποδηλατικού Γύρου έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα ο Διοικητής με το προσωπικό του Α.Τ. Τυρνάβου, τους οποίους ο σύλλογος Ελπίδα ευχαριστεί θερμά, ενώ την πορεία ακολουθούσε ο γιατρός κ. Γιάννης Αντωνόπουλος με το αυτοκίνητο πρώτων βοηθειών του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου.

Στο τέλος του ποδηλατικού γύρου, έλαβε χώρα μικρή τελετή λήξης στη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» κ. Γιαννόπουλος Γιάννης, σε σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους παριστάμενους εκπροσώπους της κ.κ. Πινακά Βασίλη Αντιπεριφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Νικόλαο Λιούπα και Αθανάσιο Παιδή  για την συνδιοργάνωση αυτής της πολύ σημαντικής δράσης του Συλλόγου, τον Αντιδήμαρχο κ.Κώστα Χρυσοβέργη, τον Δημοτικό Σύμβουλο, επικεφαλής του συνδυασμού «Η Πόλη που θέλουμε» κ. Αμάρι Σάμερ-Θανάση, τους, τους Δημοτικούς Συμβούλους κα Ρούλα Σουρλατζή- Ζαχαράκη και Θωμά Κόμπο, τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Γιάννη Αντωνόπουλο, καθώς  και τον Πρώην Πρόεδρο της “ΕΛΠΙΔΑΣ” κ. Απόστολο Παπαϊωάννου που με την παρουσία τους, τίμησαν την εν λόγω εκδήλωση, αναφέρθηκε στη συνέχεια στο σκοπό και στα μηνύματα που έστειλε η συγκεκριμένη δράση και για τον λόγο αυτό, πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το Σύλλογο.

Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά τους κ.κ. Διευθυντές  και τους εκπαιδευτικούς όλων των Σχολικών μονάδων του Αμπελώνα και βέβαια τους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες, τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε, ως τους καλύτερους κήρυκες και Αγγελιοφόρους  του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, καθώς επίσης και όλους  όσοι συμμετείχαν σ’ αυτόν, τους χορηγούς, ΒΙΚΟΣ Α.Ε., ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΦΑΚΑ,  Δημήτρη Κάγια, Δέσποινα Μπακόπουλου, Ανθοπωλεία των Αδελφών Γκόλτσιου,  Βιβλιοπωλείο “Πρίσμα”  του κ. Αγησιλάου Ουλάνη  και την εταιρία “Carpet Clean Τσακνάκη” για την πολύ σημαντική  συμβολή τους στην διοργάνωση αυτή, καθώς και τα παρόντα μέλη του Δ.Σ και της Ε. Ε., αλλά και εκείνους που με οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν στην ομαλή και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή του Ποδηλατικού αυτού Γύρου.

Ακολούθησε στη συνέχεια σύντομος χαιρετισμός από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο  κ. Νικάλαο Λιούπα, ο οποίος χαιρέτισε και ευχαρίστησε  τους ποδηλάτες, για την μαζική τους συμμετοχή και συγχάρηκε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την τόσο σπουδαία πρωτοβουλία τους και την επιτυχή έκβαση του 7ου Ποδηλατικού Γύρου!

Η τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με τις κληρώσεις που ακολούθησαν.
Κληρώθηκαν 2 ποδήλατα, ένα για τα τρία Δημοτικά  Σχολεία  και ένα  για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Τυχεροί για τα ποδήλατα αναδείχτηκαν: η Κάγιο Φεθά μαθήτρια  της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού  Σχολείου και η Ανθούλη Παρασκευή μαθήτρια της Β’ τάξης του Γυμνασίου.
Τέλος, επιδόθηκε σε όλους τους συμμετέχοντες  μαθητές ένα αναμνηστικό δίπλωμα, για να θυμούνται την συμμετοχή τους στον 7° Ποδηλατικό Γύρο Αμπελώνα του Συλλόγου
«Η ΕΛΠΙΔΑ».

Την εκδήλωση μας, τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα, η Πρόεδρος  της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα  κ. Παρασκευή Τσακνάκη, ο Πρόεδρος του Φιλαθλητικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα “Η ΑΡΩΓΗ”,  κ. Γεώργιος Κουκούλης, η Πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η Αμπελώνα κα Δέσποινα Μπακόπουλου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πελοποννησίων Ν. Λάρισας “Ο ΜΩΡΙΑΣ” κ. Ιωάννης Αλειφέρης.

Η πολύ μεγάλη παρουσία των ποδηλατών σε συνδυασμό με την άρτια οργάνωση, χαρακτηρίζουν και την απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης, που αποτέλεσε το θέμα συζήτησης για πολλούς και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους, όσοι είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ