ETWINNING: ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ETwinning ” An album of my Homeland”, που υλοποιούν τη φετινή χρονιά 2021 – 2022 τα συστεγαζόμενα 5ο & 7ο Νηπιαγωγεία και 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, οι μαθητές και οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί , επισκέφτηκαν τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Γ. Κόκουρα για να του παρουσιάσουν το βιβλίο των συνεργαζόμενων χωρών.

Ο κ. Κόκουρας αφού το υπέγραψε , συνεχάρη τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς , για την πολύ όμορφη προσπάθεια να γνωρίσουν και να παρουσιάσουν τον τόπο τους στους εταίρους.

Σχετικά με το έργο

Πατρίδα είναι ο τόπος που γεννηθήκαμε και το ευρύτερο περιβάλλον του. Ο καθένας μας αγαπά τον τόπο όπου γεννήθηκε και την πατρίδα του – τον τόπο όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια.

Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να ερευνήσουν την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της πόλης στην οποία ζουν και το ευρύτερο περιβάλλον -πατρίδα.

Η πατρίδα είναι πιο αγαπητή και κουβαλημένη στην καρδιά, αν γνωρίζουμε περισσότερα γι’ αυτήν. Γι’ αυτό θα εξερευνήσουμε το παρελθόν της πόλης μας μέσα από διάφορες δραστηριότητες, θα αναδείξουμε τις ομορφιές της πόλης και της πατρίδας μας στο παρόν και θα τις παρουσιάσουμε σε συνεργάτες του έργου με τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων.

Οι μαθητές θα αναπτύξουν υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στην κληρονομιά των προγόνων μας και θα αναπτύξουν αγάπη για την πόλη και την πατρίδα τους.

Οι δραστηριότητες του έργου θα υλοποιηθούν από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022.

Χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα : Ελλάδα , Σερβία , Τουρκία , Κροατία , Βόρεια Μακεδονία.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

4ο Δημοτικό Σχολείο, Κουτάλου Χριστίνα
5ο Νηπιαγωγείο, Γκουγκουλιάνου Ευαγγελία, Μπένη Μαρία
7ο Νηπιαγωγείο, Μαμανού Ελένη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ