Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΕ ΕΓΚΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης

Το πρόσφατο περιστατικό εργοδοτικής βίας και εξύβρισης σε εγκυμονούσα γυναίκα σε καφέ (γνωστού franchise) της Λάρισας, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και έμφυλης βίας ταυτόχρονα.

Το περαστικό διαδραματίστηκε στις 4/5/22, όταν ο συνιδιοκτήτης του καταστήματος φανερά εκνευρισμένος εισήλθε στο κατάστημα άρπαξε την 26χρονη, η οποία εργαζόταν, από το χέρι και την έβγαλε βίαια στο πεζοδρόμιο, την εξύβρισε και την έσπρωξε. Παρόντες στο συμβάν ήταν θαμώνες του καταστήματος. Η εργαζόμενη έχει καταθέσει μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, μάλιστα στη μηνυτήρια αναφορά υπάρχει κατάθεση αυτόπτη μαρτυρά εργαζόμενου γειτονικού καταστήματος υπέρ της.

Η εργαζόμενη είχε απευθυνθεί στο παρελθόν στην επιθεώρηση εργασίας για μισθολογικές οφειλές του μηνός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2022, μη καταβολής αποδοχών μη ληφθείσας αδείας 2021, του επιδόματος αδείας 2021, του Δώρου Χριστουγέννων 2021. Επιπρόσθετα η εργαζόμενη από τις 21/2/22 έχει ζητήσει την λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της ίδιας και του εμβρύου καθώς ενώ είχε γνωστοποίηση την εγκυμοσύνη της την υποχρέωναν να μεταφέρει βαριά φορτία και αντικείμενα.

Οι συνεχόμενες καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας, περιστατικών βίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας στο κλάδο της εστίασης και του τουρισμού κάνουν πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη για την ύπαρξη και δράση ζωντανών σωματείων που θα προστατεύουν τους εργαζόμενους και θα διεκδικούν τα δικαιώματα τους για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθούς. Καθιστούν όμως αναγκαία και άμεση και την ενίσχυση και αναβάθμιση του σώματος επιθεώρησης εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), όπως συνέβη επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως ενός θεσμού ουσιαστικής στήριξης και προστασίας των εργαζομένων.

Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στεκόμαστε διπλά σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη και απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης και την επιθεώρησης εργασίας σε κάθε αντίστοιχο περιστατικό.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ