ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τέσσερις μαθήτριες της Γ’ τάξης του 6ου Γυμνασίου Λάρισας συνοδευόμενες από τις καθηγήτριες του σχολείου Αναστασία Γιαλαμά  και Ελένη Γλιούμπα επισκέφθηκαν το Λύκειο Collegiul National “Costache Negri” στην πόλη Γκαλάτσι της Ρουμανίας στα πλαίσια κινητικότητας του προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τίτλο Sm@rtStuff και κωδικό 2019-1-IT02-KA229-063085_2

Η δράση πραγματοποιήθηκε από 27-4-2022 έως 3-5-2022 και συμμετείχαν σε αυτή μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από την Ιταλία που ήταν η συντονίστρια χώρα, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Ρουμανία και φυσικά την Ελλάδα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφθηκαν αξιοθέατα του Βουκουρεστίου, των Καρπαθίων, του Δούναβη και της πόλης του Γκαλάτσι. Καθώς το θέμα του προγράμματος ήταν η “Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη”, τα παιδιά κατέγραψαν τις συναρπαστικές εμπειρίες τους τόσο στο επιβλητικό Βουκουρέστι και στα μεγαλοπρεπή Καρπάθια όσο και στο αχανές δέλτα του Δούναβη μέσα από επιχειρηματικό και ταυτόχρονα οικολογικό πρίσμα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες σχημάτισαν διεθνείς ομάδες, αντάλλαξαν απόψεις, δημιούργησαν και επεξεργάστηκαν ιστοσελίδες με τουριστικό περιεχόμενο, παρουσίασαν τα αξιοθέατα κάθε χώρας με ευρηματικό τρόπο και δημιούργησαν ευφάνταστα τουριστικά περίπτερα δίνοντας έμφαση στα αυθεντικά στοιχεία κάθε τόπου και στα παραδοσιακά προϊόντα του.

Η συνεργασία μεταξύ των παιδιών ήταν άψογη και οι διεθνείς φιλίες που εδραιώθηκαν μέσα από όλες τις δράσεις του προγράμματος έφθασαν στο αποκορύφωμά τους σε αυτή την τελευταία κινητικότητα. Αμοιβαία υπόσχεση όλων, μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν η δέσμευση να μεταδοθούν οι γνώσεις που αποκτήθηκαν σε ακόμη περισσότερους έτσι ώστε αυτή η ευρωπαϊκή προσπάθεια να έχει νόημα και μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ