Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΜΠΝΕΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ

Ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης για ένα Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, για σημερινή επέτειο της νίκης κατά του φασισμού

Η 9η Μάη 1945 καταγράφεται στην ιστορία και ξαναγράφεται στην καρδιά και στο νου των λαών ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης .
Είναι η μέρα που ο φασιστικός άξονας Γερμανίας-Ιταλίας-Ιαπωνίας ηττήθηκε και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο πιο αιματηρός και καταστροφικός πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα, έληξε με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο πόλεμος αυτός διήρκεσε 2.194 ημέρες, επεκτάθηκε σε 22 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα γης και άφησε πίσω του περίπου 60 εκατομμύρια νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές.

Τιμούμε τα εκατομμύρια πατριώτες και αντιφασίστες αγωνιστές, τους 20 και πάνω εκατομμύρια νεκρούς της Σοβιετικής Ένωσης, τους 375 χιλιάδες της Βρετανίας, τις 405 χιλιάδες των ΗΠΑ, τους 700 χιλιάδες της χώρας μας (θάνατοι από την πείνα, εκτελεσμένοι, νεκροί του ελληνοϊταλικού και ελληνογερμανικού πολέμου, χιλιάδες εξοντωμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης)…

Κάτω ο πόλεμος!

Ειρήνη και δουλειά σε όλους!

Από τις σύγχρονες δυνατότητες να κερδίσει η εργασία!

Σ’ αυτήν τη νίκη τον κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο έπαιξε η πάλη των λαών και η συσπείρωσή του στην πολιτική του αντιφασιστικού μετώπου ενάντια στα τέρατα του ναζισμού και του φασισμού. Η πάλη αυτή είχε πολλαπλές δυνατότητες και εντός τους βρισκόταν ένα νέο κύμα επαναστάσεων και η προώθηση της κομμουνιστικής χειραφέτησης τόσο στην καπιταλιστική Δύση όσο και στην ΕΣΣΔ. Ο ναζισμός τσακίστηκε, ο φασισμός ηττήθηκε, όχι όμως οριστικά.

Ο ναζισμός και ο φασισμός επεδίωξαν τη σύνθλιψη πολιτικών κομμάτων και συνδικάτων, τον περιορισμό της ελευθερίας τύπου και έκφρασης, τη συγκέντρωση της εξουσίας σε μια κεντρική ομάδα και τη συμπύκνωση της σε μια ηγετική προσωπικότητα, την αντικατάσταση του αστικού δημοκρατικού συστήματος από ένα ολοκληρωτικό στρατοκρατικό καθεστώς,.

Ο ναζισμός προωθούσε την επικράτηση της «ανώτερης φυλής» απέναντι στους λαούς, την πολιτική της εθνικής και βιολογικής ενότητας, το ρατσισμό, τον αντισημιτισμό, τον αντικομμουνισμό. Στη βάση αυτή έκλεισαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσαν εκατομμύρια ανθρώπους, Εβραίους, Ρομά, ομοφυλόφιλους, άλλες εθνοτικές και κοινωνικές ομάδες, αντιστασιακούς και κομμουνιστές.

Ο ναζισμός και ο φασισμός πάνω απ’ όλα οδηγούσαν στη διατίμηση του εμπορεύματος εργασιακή δύναμη της εργατικής τάξης προκειμένου να εξυπηρετήσουν το γεννήτορα τους, τις πιο επιθετικές δυνάμεις του κεφαλαίου.
Μυθοποιούσαν την κλασική αρχαιότητα ανάγοντας την καταγωγή και τις αρετές της «άριας φυλής» στους αρχαίους ¨Έλληνες.

Απέρριπταν την πάλη των τάξεων.

Στην ουσία ο φασισμός και ο ναζισμός συμπύκνωσαν όλες τις προϋπάρχουσες αντιδραστικές και ανορθολογικές ιδεολογίες του παρελθόντος και, μέσω του εθνικισμού επεκτάθηκαν στη κοινωνικό σώμα.

«Ο φασισμός και ο ναζισμός – να θυμηθούμε τον Δημητρώφ- είναι η μια φανερά τρομοκρατική δικτατορία των πιο αντιδραστικών, των πιο σοβινιστικών, των πιο ιμπεριαλιστικών στοιχείων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου… Ο φασισμός δεν είναι ούτε η κυβέρνηση πέρα από τάξεις, ούτε η κυβέρνηση των μικροαστών ή των λούμπεν-προλεταρίων επί του οικονομικού κεφαλαίου.

Ο φασισμός, όπου επικράτησε, αποτέλεσε την κυβέρνηση του ίδιου του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.
Είναι μια οργανωμένη σφαγή της εργατικής τάξης και του επαναστατικού κομματιού της αγροτιάς και της διανόησης. Ο φασισμός στην εξωτερική του πολιτική, είναι η πιο άγρια μορφή του σοβινισμού, που καλλιεργεί ζωώδες μίσος εναντίον άλλων λαών».

Αυτό το κοινωνικοπολιτικό καθεστωτικό ρεύμα υπέγραψε την άνευ όρων παράδοση του στις 9 Μάη του 1945.
Αν και αρχικά το κομμουνιστικό κίνημα υποτίμησε το φασιστικό κίνδυνο ύψωσε εν συνεχεία τείχος ενωτικής πάλης απέναντί του, διαμορφώνοντας το αντιφασιστικό μέτωπο το οποίο δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον πόλεμο, αλλά συντέλεσε στην ήττα του.

Σε αυτήν την ήττα αποφασιστικός ήταν ο ρόλος των λαών της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού.
Τη δική τους, ιστορικής σημασίας, συμβολή είχαν οι λαοί που τοποθετήθηκαν από τη σωστή πλευρά της ιστορίας και συνεισέφεραν δυνάμεις και θυσίες για την ανάπτυξη της ενωτικής πάλης και τη συγκρότηση του αντιφασιστικού μετώπου. Σε αυτή την πορεία οι κομμουνιστές είχαν καταλυτική συμβολή.

Κι αν οι κοινωνικές ανατροπές περιορίστηκαν και στην πορεία ανατράπηκαν δεν ευθύνεται η πολιτική του αντιφασιστικού μετώπου – όπως ορισμένοι εντός της Αριστεράς υποστηρίζουν – αλλά η πολιτική που δεν μετεξέλιξε έγκαιρα και αποφασιστικά το αντιφασιστικό μέτωπο σε επαναστατικό μέτωπο, σε μέτωπο εργατολαϊκής εξουσίας. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ότι, τόσο στο ΚΚΣΕ όσο και στα κομμουνιστικά κόμματα, υποχώρησε η ταξική προσέγγιση της ιστορίας, γεγονός που πιστοποιήθηκε με τη διάλυση της Διεθνούς.

Έτσι αυτός ο δεύτερος Οκτώβρης απώθησε τα προβλήματα που είχε η προσπάθεια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στη Σοβιετική Ένωση αλλά δεν τα έλυσε, οι εκμεταλλευτικές σχέσεις ενισχύθηκαν και εν τέλει οι χώρες που σήκωσαν τη σημαία της νέας κοινωνίας οδηγήθηκαν στην κατάρρευση.

Τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, όλους όσοι έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό–φασιστικό ιμπεριαλιστικό “άξονα” Γερμανίας- Ιταλίας-Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.
Αποτίνουμε ιδιαίτερο φόρο τιμής στους αγωνιστές που πήραν μέρος στην ελληνική εθνική αντίσταση, ενάντια στους κατακτητές της πατρίδας μας και στους ντόπιους συνεργάτες τους.

Εμπνεόμαστε από την ηρωική αντίσταση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ στη χώρα μας.

Τιμή και δόξα στον κόκκινο στρατό και στους απανταχού αντιφασίστες αγωνιστές και παρτιζάνους!
Αλλά η ιστορία είναι πεδίο σκληρής πολιτικής διαπάλης!

Το πολιτικό κατεστημένο της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και τη διάλυση των χωρών της «Ανατολής» ανακήρυξε την 9η Μάη -μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών- ως «μέρα της Ευρώπης».

Η ΕΕ, ταυτίζει τον εαυτό της με την Ευρώπη, διχάζει, διαχωρίζει την Ευρώπη στη βάση του «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας».

Η ΕΕ μεθοδεύει να σβήσει από την ιστορική μνήμη, από τη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, την ανεξάντλητη δύναμη των λαών, ότι μπορούν να συντρίψουν τον φαινομενικά πανίσχυρο αντίπαλό τους.

Και αυτό δεν είναι τυχαίο.
Γιατί το πιο σημαντικό αποτέλεσμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν οι θεμελιακές αλλαγές στον παγκόσμιο συσχετισμό των δυνάμεων υπέρ των λαών και των φιλειρηνικών κινημάτων.

Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, οι σύγχρονοι πλαστογράφοι της Ιστορίας δεν θέλουν να σβήσουν μόνο την ιστορική μνήμη του αντιφασιστικού αγώνα. Θέλουν να ακυρώσουν τα κοινωνικά και αγωνιστικά μηνύματα που παραμένουν ζωντανή παρακαταθήκη και εγκυμονούν πάντα τις επερχόμενες κοινωνικές εκρήξεις και επαναστάσεις.
Γι’ αυτό και έχουν εντάξει στην επίσημη ιδεολογία τους την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων, την εξίσωση του ναζιστικού τέρατος με τον κομμουνισμό, πρωτοστατώντας στην παραχάραξη της ιστορίας και στον αντικομμουνισμό.
Αυτό το έργο επιτελούν όλοι οι σύγχρονοι αναθεωρητές της ιστορίας.

Την πολιτική αυτή ακολουθεί και η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ.
Ταυτόχρονα η κυβερνώσες ελίτ μιας σειράς πρώην «σοσιαλιστικών» χωρών θέτουν εκτός νόμου τα Κομμουνιστικά Κόμματα και σύμβολα, τιμούν τους συνεργάτες των Ες Ες, γκρεμίζουν ιστορικά μνημεία της Αντιφασιστικής Νίκης που θύμιζαν στους λαούς το πώς, ποιοι και με τι θυσίες τσάκισαν τον φασισμό.

Αυτό συμβαίνει και στην Ουκρανία από τη σημερινή πινοτσετική, εθνικιστική και ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Ζελένσκι των Ουκρανών ολιγαρχών, που ανήλθαν στην εξουσία στηριγμένοι στα «τάγματα εφόδου», στις διώξεις των ρωσόφωνων πληθυσμών, των κομμουνιστών και των αντιφρονούντων, με αμερικανική ενορχήστρωση και χρηματοδότηση.

Ο φασισμός, σε όποια έκδοση και μορφή αν εμφανίζεται, ήταν είναι και θα είναι ο θανάσιμος εχθρός του ανθρώπου ως θετική κοινωνική υπόσταση, εχθρός της ειρήνης. Είναι γέννημα-θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι ο πιο πιστός υπηρέτης των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
Η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία δεν είναι προφανώς η συνέχεια της Σοβιετικής Ένωσης και του αντιφασιστικού αγώνα της.

Σήμερα 76 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη «το θηρίο που γέννησε το τέρας» δεν κοιλοπονά απλά αλλά εναποθέτει τα αυγά του σε όλες σχεδόν τις χώρες της Υφηλίου.

Τα σύγχρονα νεοναζιστικά κόμματα ενισχύονται ειδικά στη Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, στις Σκανδιναβικές χώρες και αλλού! Γίνονται στοιχείο κρατικών μηχανισμών και συγκροτούν ένοπλες ομάδες.
Αλληλοδιαπλέκονται με τους νεοφιλελεύθερους κυβερνητικούς διαχειριστές του σημερινού απάνθρωπου καπιταλισμού, στη βάση του χτυπήματος των εργατικών δικαιωμάτων.

Παραπλανούν αδίστακτα τους λαούς τάζοντας δίχως όρια !

Η πολιτική τους αντιμετώπιση αποτελεί κρίσιμης σημασίας ζήτημα για τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς.

Σήμερα 76 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου όλο και μεγαλώνουν!
Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι δυνάμεις που απειλούν τον πλανήτη με καταστροφή.
ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσία και Κίνα έχουν περιπέσει στη Παγίδα του Θουκυδίδη, δηλαδή σε μια ποιοτική κατάσταση του ανταγωνισμού όπου μια ήδη κυρίαρχη δύναμη (ΗΠΑ) και μια ανερχόμενη (Κίνα – Ρωσία) κλιμακώνουν την αντιπαράθεση και μπαίνουν σε πόλεμο για την κυριαρχία.

Από αυτήν την παγίδα οι κοινωνίες μπορούν να ξεφύγουν με την καθοριστική και κρίσιμη παρέμβαση του κόσμου της εργασίας, της κοινωνικής δύναμης που θα αρνείται τον καταστροφικό ενδοαστικό και ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.

Η χώρα μας, με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει ευθυγραμμιστεί με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επικίνδυνων πολεμικών σχεδίων, έχοντας μετατραπεί ολόκληρη σε αμερικανονατοϊκή βάση και με την αποστολή Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις και ασκήσεις εκτός συνόρων.

Απαιτούμε:

Καμιά εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και κάθε άλλη αμερικανονατοϊκή βάση στη χώρα.

Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Να διαλυθεί η επιθετική οργάνωση του ΝΑΤΟ

Η Αντιφασιστική Νίκη της 9ης Μάη 1945 δεν παραχαράσσεται, ούτε μπορεί να σβηστεί από την λαϊκή μνήμη και συνείδηση

Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει τους λαούς, και τους δίνει πίστη στη δύναμή τους.

Πίστη στη δύναμή των Λαών!

Κανένας πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος, καμιά νίκη δεν είναι αδύνατη!

Οργάνωση και πάλη για να σταματήσει ο Πόλεμος στην Ουκρανία.

Άμεση υπογραφή συνθήκης τερματισμού του πολέμου!

Διεθνιστικός αγώνας για να αποτραπεί ο κίνδυνος γενικευμένου πολέμου

Συλλογικός αγώνα για να εξαλειφθούν τα πυρηνικά από προσώπου γης, να αποτραπεί ο πυρηνικός όλεθρος!

Οργάνωση κι αγώνας για να πληρώσουν την κρίση όχι οι λαοί αλλά αυτοί που τη δημιούργησαν !

Η κοινωνία της ισότητας, της ειρήνης, της μη εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, η κοινωνία της αυτοδιεύθυνσης, της ελευθερίας, της ανεξιθρησκίας και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς είναι δυνατή, είναι η μόνη απάντηση στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά και θρέφει το ναζισμό – φασισμό, πολλαπλασιάζει τις ανισότητες, καταστρέφει το περιβάλλον, δημιουργεί πανδημίες, προκαλεί φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά για τους λαούς, προς όφελος των κερδών των λίγων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ